Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD ara seçimleri; Arizona senatörlüğünü Demokratlar kazandı, Temsilciler Meclisi başa baş

Serbestiyet


Salı günü (8 Kasım) düzenlenen ABD ara seçimlerinde tablo netleşmeye başladı. Senato seçimlerinde Demokratlar Arizona’da %6 oy farkıyla seçimi kazandı, mevcut Demokrat senatör Mark Kelly, Trump’ın desteklediği komplo teorisyeni radikal Cumhuriyetçi Blake Masters’ı yendi. Mark Kelly, emekli bir astronot; 2011’de silahlı bir saldırı sonucu ağır yaralanan Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Gabby Giffords’un eşi.

Arizona ile birlikte Demokratlar’la Cumhuriyetçiler’in 49’ar senatörlük kazandığı kesinleşti.  

Nevada’da ise Trump’ın desteklediği Cumhuriyetçi Laxalt, Demokrat mevcut senatör Masto’nun sadece 800 oy önünde. Nevada’da yarışın bu hafta içinde posta oyların sayımının tamamlanmasıyla sona ermesi bekleniyor. Nevada seçimlerini Demokratlar kazanırsa Senato çoğunluğu Demokratlar’da kalacak, Cumhuriyetçiler kazanırsa Senato çoğunluğunun kaderini Aralık başında Georgia’da düzenlenecek ikinci tur senatörlük seçimleri belirleyecek.

Temsilciler Meclisi’nde ise şimdilik Demokratlar 201, Cumhuriyetçiler 211 seçim bölgesini kazandı, mecliste çoğunluğu sağlamak için 218 vekile ihtiyaç var. Temsilciler Meclisi seçimlerinde bu hafta bütün seçim bölgelerindeki oyların sayılması ve sonucun kesinleşmesi bekleniyor. 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version