Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yandaş medya hedef gösterdi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı jet hızıyla soruşturma açtı

Yandaş medya hedef gösterdi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı jet hızıyla soruşturma açtı


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında soruşturma başlattı. TSK’nın Irak’ın kuzeyinde PKK’lılara karşı kimyasal silah kullandığını ileri süren Fincancı yandaş medya tarafından hedef gösterilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçlarından, soruşturma başlattı. Fincancı, katıldığı bir canlı yayında TSK’nın teröristlere yönelik “kimyasal silah kullandığını” iddia etmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

‘‘20.10.2022 tarihinde PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesi kapsamında Terör Örgütü Propagandası Yapmak ve 5237 yılı Türk Ceza Kanununun 301/2. maddesi kapsamında Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlarından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır.’’

NE OLMUŞTU?

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı da, PKK’ya yakın bir TV kanalında katıldığı canlı yayında, Türk Silahlı Kuvvetlerini ‘kimyasal silah’ kullandığını ileri sürdü.

PKK’lıların cesetlerini incelediğini söyleyen Fincancı, “Daha önce de incelemiştim. Sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan birisi kullanılmış durumda. Çok çeşitli kimyasal silahlar var. Her ne kadar kullanılması yasak olsa da ne yazık ki çatışmalarda kullanıldığını görüyoruz. Türkiye, derin bir soruşturmaya tabi tutulmalıdır.” diye konuştu.

📌Şebnen Korur Fincancı: İnsanlığa karşı suçlar kapsamında değerlendirilen çatışma bölgesinde kimyasal silah kullanımını bir suç olduğu iyi bilindiği için etkili soruşturulmaların engellenmesi ve hesap verebilirliğin ortadan kaldırılmasıyla karşı karşıya kaldığımız çok durum var. pic.twitter.com/RTnoErPOpM

— Medya Haber TV (@medyahabertvv) October 19, 2022

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version