Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yandaş Hakan Ural sansür yasasındaki 3 yıl hapis cezasını az buldu: ‘Minimum 5 yıl olmalıydı’

Yandaş Hakan Ural sansür yasasındaki 3 yıl hapis cezasını az buldu: ‘Minimum 5 yıl olmalıydı’


AKP rejimine yakınlığını her fırsatta dile getiren oyuncu Hakan Ural, kamuoyunda sansür yasası olarak bilinen ‘dezenformasyonla mücadele yasası’nın getirdiği 3 yıl hapis cezasını az buldu. Kendisinin de bir fikir sahibi olduğunu savunan Ural, ‘‘Allah razı olsun, az olmuş cezalar onu söyleyeyim. Minimum 5 yıldan başlamalıydı.’’ dedi.

90’lı yıllarda askerlik yapmaktan korktuğu için sahte çürük raporu almaktan hapis yatan yandaş sanatçı Hakan Ural, AKP ve MHP’nin hazırladığı ‘dezenformasyonla mücadele yasası’ adı verilen ‘sansür yasası’ndaki hapis cezalarının yeterli olmadığı ileri sürdü.

Kanal D’de yayınlanan ‘Neler Oluyor Hayatta’ programında sunucu olarak yer bulan Hakan Ural şöyle konuştu:

“Allah razı olsun, az olmuş cezalar onu söyleyeyim, bu da benim demokratik hakkım değil mi kardeşim? Ben de düşünüyorum, benim de fikrim var, hakaret etmiyorum, kırmıyorum, dökmüyorum. Az olmuş cezalar, şikâyetçiyim. Normal 5 yıldan başlamalı. Benim devletime zarar vereceksin sen söyleminle, şüphe yaratacaksın, benim milletimi birbirine karşı kışkırtacaksın, 3 yıl, az. Ben milletimi çok seviyorum, devletimi çok seviyorum ama az olmuş. Minimum 5 yıl olmalıydı”

Ömür boyu eşlerinin ve ailelerinin parasını yiyen asker kaçağı Saray Soytarısı Hakan Ural sansür yasası cezalarını az bulmuş. Fıkra bu kadar… #cokusdonemi pic.twitter.com/020w9abDE9

— Who? (@who98408150) October 14, 2022

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version