Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Üç kişi hayatını kaybetmişti; Kadıköy’deki patlamaya terör soruşturması

Üç kişi hayatını kaybetmişti; Kadıköy’deki patlamaya terör soruşturması


İstanbul Kadıköy’de dün akşam saatlerinde üç katlı binanın 2’inci katında yaşanan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin soruşturma, terör şüphesi nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülecek. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamanın ‘doğalgaz’ nedeniyle yaşandığını ileri sürmüş ancak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu açıklamayı yalanlamıştı.

igdaş o binaya dogalgaz baglantisi yok diyor sayin vali ?

— mc^2🇮🇱🇹🇷 (@BOZMOZY) October 9, 2022

Olay, dün saat 19.00 sıralarında Fikirtepe Mahallesi’nde meydana geldi. 3 katlı binanın 2’inci katında patlama oldu. Patlama sonrasında binada yangın çıktı. Olayda Özbekistan uyruklu (A.K) yaralandı. Binadaki yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Soğutma ve arama çalışmalarında yaralı A.K’nin 68 yaşındaki babası M.K ile 10 yaşındaki kızı N.K ve henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi olmak üzere 3 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Patlamayla ilgili başlatılan soruşturmanın, terör şüphesi nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütüleceği açıklandı.

İstanbul Fikirtepe’deki 3 katlı binada patlama nedeniyle çıkan yangın kontrol altına alındı. İlk tespitlerimize göre patlama doğalgaz kaynaklı değil. Maalesef yangında can kaybı da var. Olayın nedeni Emniyet Teşkilatımızın raporu ile netleşecek.

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) October 9, 2022

Olaydan sonra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğunu söylerken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı patlamanın doğalgaz kaynaklı olmadığını belirtti. İGDAŞ ise yaptığı açıklamada patlamanın gerçekleştiği binada doğalgaz bağlantısının olmadığına dikkat çekmişti.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version