Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Twitterda kimyasal silah kullanımı tepkisi


HABER MERKEZİ– Sanal medyada çok sayıda kullanıcı kimyasal silahlara maruz kalan 2 HPG’liye ait görüntülere tepki göstererek, OPCW ve BM’ye çağrıda bulundu.

Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılarında kullandığı kimyasal silahlara maruz kalan 2 HPG’liye ait yayınladığı görüntülere tepkiler dinmiyor.  

Twitterda çok sayıda kullanıcı, Türkiye’nin kimyasal silah kullanarak savaş ve insanlık suçu işlediğine vurgu yaptı. Kullanıcılar yaptıkları paylaşımlarda Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü (OPCW) ve Birleşmiş Milletler’e çağrıda bulundu.

Paylaşımlardan bazıları şöyle:

“*Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD): Türkiye’nin Kürdistan Bölgesel Yönetimi topraklarında 2021 yılından beri sürdürdüğü operasyonlarda kimyasal silah kullandığına dair ciddi bulgular vardır. Cenevre Konvansiyonu’na aykırı olan kimyasal silah kullanımı insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Demokratik kamuoyunu ses çıkarmaya, Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü (OPCW) ve Birleşmiş Milletler olmak üzere ilgili uluslararası kurumları derhal etkili çalışma yapmaya davet ediyoruz. @OPCW @UN

*Gazeteci Veysi Sarısözen: Türk devleti, bugüne kadar kullandığı en gelişkin kimyasal silahla 17 gerillayı şehit etti. Şimdiye kadar işlediği en büyük savaş suçunu işledi. Kimyasal silahları yasaklayan Avrupa devletleri bu katliamı seyrediyor. Kimyasal silah katliamı terörizmdir.

*Gazeteci Ergün Babahan:  Terör terör diye bağıranların kimyasal silah kullanılmasına ne isim verdiğini merak ediyorum açıkçası.

Düzgün Gökhan: Kamuoyuna!Şimdi evimde ölüm orucundayım!Ölüm orucumun sebebi,Kürdistan’da kullanılan kimyasal silah suçlarıdır! Bu suçların rüşvetle örtpas edildigini düşünüyorum.

*Gazeteci Amed Dicle: Kimyasal silah saldırısı gibi insanlık suçlarıyla ilgili, siyasi hesap yapanların siyaseti de, insanlığı da yerine dibine girsin…

*KON-MED Başkanı Zübeyda Zümrüt: Dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işleniyor. Kimyasal silah savaş suçudur. #OPCWdoYourDuty

*Ezda Dicle: 40 yıldır türlü ölümleri göğüslemiş ve daha da göğüsleyecek, tek bir acısını halkına göstermemiş, sevincini hep paylaşmış bu hareket, ilk defa bir acısını gösterdi. İlk defa yara sizsiniz dedi. Hepimiz bu yarayı kapatmakla görevliyiz.

*SGDF: Türk burjuva devleti, sömürgeci savaşta yenemediği gerillaya karşı kimyasal silah kullanarak suç işliyor. Gençliğin geleceği; işgalci sömürgeciliğe karşı Kürt halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesini omuzlamaktan, şovenizme ve faşizme karşı mücadele etmekten geçer.

*Hüseyin Yaman: TC gerillaya karşı kimyasal silah kullanmış. Amasız fakatsıtsız bütün Kürdler buna karşı durmalıdır. Kimyasal silah kullannak hem savaş hemde insanlık suçudur.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version