Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tutuklular kimyasal saldırılara karşı açlık grevine başladı


DİYARBAKIR– Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan tutuklular Türkiye’nin kimyasal saldırılarını protesto etmek amacıyla süreli dönüşümlü açlık grevine başladı.

Türkiye’nin, Güney Kürdistan’ın Zap, Avaşîn ve Metina’da kimyasal silah kullanmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Tepkilerin adreslerinden biri de Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan tutuklular oldu. Tutuklular saldırılara dikkat çekmek amacıyla açlık grevine başladıklarını duyurdu.  Muhanmmed Kartal, Kasım Aslan, Masum Karaman adlı 3 tutuklu süreli dönüşümlü olarak 5 günlük açlık grevine başladıklarını aileleriyle yaptıkları telefon görüşmesinde aktardı.

Tutuklular ailelerine aktardıkları mesaj şöyle: “Kürtlere yönelik saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez. Bizler de bu toplumun bir parçası olarak buna duyarlı olmak zorundayız. Aynı şekilde tüm demokratik kurumların da bu konuda duyarlı olması gerektiğini düşünüyoruz. Kimyasal silahlara karşı ilgili kurumlara elçiliklere Birleşmiş Miletler’ine  ve Adalet Bakanlığı’na mektup yazdık.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version