Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tutuklu yakınları el ele tutuşarak yürüyüş düzenledi


İSTANBUL – Hasta tutukluların serbest bırakılmasını isteyen aileler, İstanbul Adliyesi önünde yürüyüş düzenledi. Fince Akman, Cemile Çiftçi ve gazeteci Zeynep Kuray gözaltına alındı.

 

Hasta, infazları yakılan tutukluların aileleri, Adalet Nöbeti eyleminin 32’nci haftasında Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde bir araya geldi. Ümraniye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selim Çiftçi’nin ablası Cemile Çiftçi ile Silivri 3 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Yakup Akman’ın annesi Fince Akman eyleme katıldı. Çağlayan’da metrobüs durağı önünde bir araya gelen Çiftçi ve Akman, el ele tutuşarak adliye meydanına kadar yürüyüş düzenledi.

 

‘ÖLÜM İSTEMİYORUZ’ 

 

Yürüyüş sırasında tutukluların serbest bırakılmasını isteyen Akman, “Onlardan bir şey istemiyoruz. Sadece çocuklarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Ne çocuklarımız ne de kimsenin ölmesini istemiyoruz. Her gün tabutlar çıkıyor. Neden ölüm onların bu kadar hoşuna gidiyor? Neden ölümümüzden zevk alıyorlar? Çocuklarımızın ölümü ve gençlerimizin ölümünü istiyorlar. Ne istiyorsunuz bizden, derdiniz ne? ” şeklinde konuştu. 

 

‘SON NEFESİNİ  VERİYOR’

 

Siyasetçi ve gazetecilerin tutuklanmasına da tepki gösteren Akman, “AKP-MHP son nefesini veriyor. Bu devletin derdi nedir?” dedi. Meydana yaklaşan Akman ve  Çiftçi’nin önü polisler tarafından kesildi. Burada da polise tepki gösteren Akman ve Çiftçi, tutukluların serbest bırakılmasını istedi. Bu esnada polis, Akman ve Çiftçi’ye herhangi bir yazılı karar sunmadan, eylem yapmanın yasak olduğunu ileri sürdü. Akman ve Çiftçi, eylemlerini meydanda sürdüreceğini söylemesi üzerine polis gazetecileri zor kullanarak, uzaklaştırmaya çalıştı.

 

DARP VE GÖZALTI

 

Çağlayan Meydanı’na gelen Akman ve Çiftçi polis tarafından ablukaya alındı. JINNEWS muhabiri Gülistan Dursun ve Gazeteci Hayri Tunç polis tarafından darp edildi. Polis Dursun’un fotoğraf makinesine el koymaya çalıştı. Bu sırada haber takibi yapan gazeteci Zeynep Kuray da darp edildi. Erkek polisler tarafından darp edilen Kuray’a ters kelepçe uygulandı. Kuray, daha sonra gözaltına alındı. Ardından Akman ve Çiftçi de gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Çağlayan Polis Karakolu’na götürüldü.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version