Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TÜSİAD Başkanı Turan: Krediye ulaşım zorlaşıyor, refah kaybımız yüksek

TÜSİAD Başkanı Turan: Krediye ulaşım zorlaşıyor, refah kaybımız yüksek


Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, krediye erişimin her geçen gün zorlaştığını söyledi. Turan, “Yoğun regülasyon döneminden geçen finansal kesimin bu regülasyonlar çerçevesinde kredi vermesi daha da zorlaşıyor. Enflasyon hedeflediğimiz seviyelerde değil, refah kaybımız yüksek.” diye konuştu.

Sözcü’nün haberine göre TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, BESİAD-GESİFED İş İnsanları Zirvesi’nde yaptığı konuşmada ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2023 yılında uygulanacak asgarü ücrete ilişkin konuşan Orhan, ‘günün koşullarına göre’ bir ayarlama yapılacağını söyledi. Yapılan zammın ardından ‘küçük ve emek yoğun’ olarak tanımladığı şirketlerde sıkıntılar doğabileceğini kaydeden Turan, belirli rezizyonlar yapılabileceğini anlattı.

Krediye erişime ilişkin de konuşan Turan, atılan adımların hedeflere ulaşmada yeterli gelmediği durumda iktisadi politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Turan, “Yoğun regülasyon döneminden geçen finansal kesimin de bu regülasyonlar çerçevesinde kredi vermesi daha da zorlaşıyor. Unutmayalım ki, sağlıklı işleyen üreten, istihdam yaratan bir reel kesimin arkasında bu süreci destekleyen sağlıklı işleyen bir finansal sektöre ihtiyaç var. Uyguladığımız politikaları dizayn ederken bu süreçleri göz önünde bulundurmalıyız.” diye konuştu.

‘REFAH KAYBIMIZ YÜKSEK’

Orhan Turan, “2013’ten bu yana global ekonomiden aldığımız payın hızla düşmesi hepimizi düşündürmeli. Bundan 10 yıl evvel ülke ekonomimizin dünyadan aldığı pay yüzde 1,2’lerdeyken bugün bu pay yüzde 0,8’e kadar düşmüş durumda. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 7’lik bir büyümeyi yakalamamıza rağmen, ekonomideki öncü göstergeler hem ihracatımızda, hem iç ekonomide ve üretimde yıl sonuna doğru hızlı bir yavaşlamayı işaret ediyor. Cari açık halen artış trendinde. Enflasyon hedeflediğimiz seviyelerde değil, refah kaybımız yüksek” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version