Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tozkoparan’da polis ablukası: Boşaltılan evler yıkılıyor


İSTANBUL – Sabaha karşı polis ve zabıtaların iş makineleriyle baskın yaptığı Tozkoparan Mahallesi’nde, insanlar zorla evlerinden çıkartıldı.

 

İstanbul’un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi’nde bir süredir devam eden yıkım gerginliği sabaha karşı yeniden başladı. Polis eşliğinde, yıkım ekiplerinin geleceğini haber alan mahalleli, dün yıkıma karşı önce sessiz protesto yürüyüşü gerçekleştirdi, ardından da nöbete başladı. Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında mahalleye çok sayıda polis ve zabıta iş makineleriyle baskın yaptı. Yıkımın yapılacağı sokaklar polis tarafından giriş çıkışa kapatılırken, kimi mahalle sakinlerinin zorla çıkarıldıkları binalar boşaltıldı. Evlerine alınmayan mahalle sakinlerine, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul milletvekilleri Züleyha Gülüm ile Musa Piroğlu destek verdi.

 

Polis ablukasının devam ettiği mahallede, yıkım başladı. 

 

MAHALLELİDEN PROTESTO 

 

Yıkımın başlaması ile birlikte mahalle halkı, yürüyüşe geçerek, protesto eylemi gerçekleştirdi. Barış Parkı’ndan yürüyüşe geçen mahalleli, “Direne direne kazanacağız”, “Tozkoparan burada” ve “Zulme karşı omuz omuza” sloganlarıyla mahallede bir süre eylemi sürdürdü. Daha sonra yapılan açıklamayla yürüyüş sona erdi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version