Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TAYAD’lı Aileler: Hasta tutsaklar için mücadele etmeliyiz


İSTANBUL – Hasta tutukluların tahliye edilmesini isteyen TAYAD’lı Aileler, “Hasta tutsaklar için bir araya gelmeliyiz, mücadele etmeliyiz” dedi.

 

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD), hasta ve infazı yakılan tutuklular için yazılı açıklama yaptı. Ali Osman Köse, Aysel Tuğluk ve yüzlerce hasta tutukluya dikkat çekilen açıklamada, mevcut yasal düzenlemelerde dahi hasta tutukluların dışarıda olmasının zorunlu olduğu vurgulandı.

 

“Yasal zorbalıklarla” hasta tutukluların tahliyelerinin engellendiğinin belirtildiği açıklamada, hasta tutuklulara uygulanan politikaların neleri engellediği sıralanarak, “Ama bir insan için, hasta bir insan ve hem de hapishanede yıllarını geçirmiş bir insan için, hapishanelerdeki tecrit politikası ve bağlı baskı ve yasaklama uygulamaları ile birleştiğinde bu engellemelerin yaşamının her anını işkenceye dönüştürdüğü tartışılmazdır” ifadelerine yer verildi.

  

‘TUTSAK SORUNU POLİTİKTİR’

  

“Hasta tutsaklar sorunu, politiktir” denilen açıklamada, uyuşturucu satıcılarının iktidar tarafından tahliyelerinin sağlandığı ve bu tahliyeler için sürecin hızlandırıldığı belirtildi. Açıklamanın devamında şunlara yer verildi: “Diğer yandan yüzlerce hasta tutsağa yaşatılanlar, ortadadır. Ali Osman Köse yaklaşık 40 yıldır hapishanededir ve hayatını tek başına idame ettiremeyeceği, hapishane koşullarında tedavisinin mümkün olmadığı defalarca kez kanıtlanmasına rağmen tahliye edilmemiştir. Ve ağır tecrit koşullarında da ısrar edilmektedir.”

 

ÖLÜM ORUCUNDAKİ TALEP

 

Hasta tutukluların tahliye edilmemesinin “adaletsizlik örneği” olduğu belirtilen açıklamada, bunun kabul edilemez bir durum olduğunun altı çizildi. Mücadele etmeye devam edeceklerinin vurgulandığı açıklama da, “Bu mücadelenin, tüm halkın bu ortak sorununa karşı ortak bir mücadele olduğunu söylüyoruz. Bugün süren ölüm orucu direnişimizin taleplerinden biri de hasta tutsakların tahliyesidir. Evlatlarımız bunu istiyor” denildi.

 

MUHATTAP ADALET BAKANLIĞI

 

“Hasta tutsaklar bir an önce tahliye edilmelidir. Bunu mücadele ile sağlayacağız. Hasta tutsaklar için, adalet için bir araya gelmeliyiz” denilen açıklamada, muhatabın Adalet Bakanlığı olduğuna işaret edildi.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version