Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Siyaset neden suskun; en iyi Kürt, ölü Kürt müdür?

Siyaset neden suskun; en iyi Kürt, ölü Kürt müdür?


İLKER DOĞAN | HABER İNCELEME  

‘Irkçılıkla’ suçlanan Ümit Özdağ’ın genel başkanı olduğu Zafer Partisi’nin kurmaylarından Sedat Timur ve İsmail Türk’ün internete sızan telefon görüşmesi, Türkiye’de ‘siyaset’ kurumunun mevcut durumunu göstermesi açısından önemliydi. İkili arasında geçen konuşma skandallarla dolu ancak söz konusu tapeye ilişkin ne iktidar ortaklarından ne de muhalefetten kayda değer tek bir açıklama bile yapılmadı. Mide bulandırıcı bir sessizlik var.

İşte size @zaferpartisi ‘nin Kürt düşmanlığı belgesi

Zafer partisi kurmaylarının kendi aralarındaki sohbetten bir bölüm
“Yalandan biz kardeşiz diyoruz. Oysaki En iyi Kürt ölü kürttür” pic.twitter.com/KXQ1GKRkLD

— Adem Karaçoban (Yeni) (@ademkrcbn) October 13, 2022

Söz konusu görüşmede partinin Genel Başkan Yardımcısı Sedat Timur, Kürtleri ‘biz kardeşiz’ vs. diyerek kandırarak oy almaları gerektiğini anlatıyor. Geçtiğimiz hafta genel başkanlık görevinden istifa eden İsmail Türk’ün, bu görüşü desteklerken kullandığı ifadeler daha da korkunç:

“HDP, PKK’lılardan bile keşke oy alsak. Kandırıp alabiliyorsan al da… Yani ‘kardeşim’ diyerek… ‘Kürtler kardeşimizdir’ diyoruz; normalde en iyi Kürt ölü Kürt’tür diyorum ben…”

KENDİNİ ‘ÜSTÜN IRK’ OLARAK GÖRÜYOR

Bu sözlerden, eğer ‘Türkse’ muhtemelen kendi ırkını Kürtlerden daha üstün kabul ettiğini anlıyoruz. Bu düşüncenin Nazilerin hastalıklı ideolojisinden farkı yok… Yukarıda aktarılan ‘samimi’ düşüncesinden anlaşıldığı kadarıyla elinde bir imkan olsaydı, muhtemelen bütün Kürtleri gaz odalarına doldurup öldürmek isterdi.

Çünkü üstün ırk, aşağı ırkları boyunduruk altına almalı! Bu onun üstün ‘genlerinden’ gelen doğal hakkı. Hatta onun da ötesinde, Kürtlerin kökünün kurutulması, Kürtlere soykırım uygulanması onun omuzlarına yüklenmiş bir vazife, sorumluluk!

AÇIKLAMA BİLE YAPMAYA ‘LAYIK’ GÖRMÜYORLAR

İsmail Türk’ün sözleriyle ilgili muhataplardan şu ana kadar hiç bir açıklama, özür vs. yapılmadı. Partinin lideri Ümit Özdağ da bu konuda sessizliğini koruyor. “Bu bir f.tö kumpası.” bile demediler… Muhtemelen açıklama yapmaya değer bir skandal olduğunu düşünmüyor olabilirler. Ayrıca kendileri ‘üstün ırk’ (!) olduğu için Kürtlerden ‘özür’ dilemek akıllarının ucundan bile geçmiyordur…  

Kürtler kim ki onlardan özür dileyecekler!

Zafer Partisi kanadındaki suskunluğu anladık ancak ilginçtir; siyaset kurumu bu konuda tamamen sessizliğe gömülmüş durumda. İktidar kanadı da muhalefet de konuşmuyor.  HDP’li bazı isimlerin dışında ne Cumhur İttifakı, ne de Millet İttifakı paydaşlarından tek bir tepki/açıklama gelmedi. Altılı Masa’yı oluşturan partiler de sessizliğini koruyor.

Türkiye’nin yönetimine talip bir partinin kurmayları ‘en iyi Kürtlerin ölü Kürtler’ olduğunu düşünüyor ve bunu dile getiriyorlar. Ancak ülkenin siyasetçilerinden ‘tık’ yok! Kamuoyu bu sessizlik karşısında ister istemez soruyor;

– İktidar ortakları ve muhalefet partileri de Zafer Partisi’nin kurmayları gibi mi düşünüyor; yani en iyi Kürt ölü Kürt mü?

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version