Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şırnak’ta kayyım protestosu: Hayalleri kursaklarında kalacak


ŞIRNAK – HDP Şırnak İl Örgütü, belediyelere kayyım atanmasını protesto ederek, “Hırsız AKP hükümeti ne yaparsa yapsın kazanamayacak. Hayalleri kursaklarında kalacak” dedi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak İl Örgütü, Cizre Belediyesi’ne kayyım atamasının yıl dönümü dolayısıyla kayyım atamalarını basın açıklamasıyla protesto etti. HDP Cizre ilçe binası önünde yapılan açıklamaya HDP Şırnak il ve ilçe örgütleri, HDP milletvekilleri Nuran İmir ve Hasan Özgüneş, Barış Anneleri Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA) yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Açıklama öncesinde HDP ilçe binasına çıkan bütün sokakları ablukaya alan polis, açıklamayı parti binası önünde yaptırmayacağını söyledi. Bunun üzerine kitle ile polis arasında kısa bir tartışma yaşandı. HDP Milletvekilleri Hasan Özgüneş ve Nuran İmir ile birlikte partililer, polisin oluşturduğu çemberi aşmaya çalıştı. Yaşanan kısa süreli gerginlikten sonra parti binası önünden çekildi. Ardından açıklama kapının önünde yapıldı.  

 

‘HAYALLERİ KURSAKLARINDA KALACAK’

 

Açıklamada ilk olarak konuşan görevden alınan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Kutlu, Cizre Belediyesi’ne daha önce de kayyım atandığını ama Cizre halkının her şeye rağmen kendi iradesinin ortaya koyarak yine HDP’li belediye eşbaşkanlarını seçtiğini söyledi.  Seçimlerden kısa bir süre sonra 29 Ekim 2019’da Cizre Belediyesi’ne tekrar kayyım atandığını hatırlatan Kutlu, “AKP iktidarı, seçimlerde kazanamadığı ve asla da kazanamayacağı belediyelere kayyım atamaları yaptı. Kayyım rejimiyle Cizre halkının iradesini almaya çalıştı. Hırsız AKP hükümeti ne yaparsa yapsın kazanamayacak. Hayalleri kursaklarında kalacak” dedi.

 

Görevden alınan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Zırığ, konuşmasını yaptığı sırada alanı ablukaya alan polislerin bulunduğu yerden kitleye doğru kurşun parçası olduğu tahmin edilen bir cisim atıldı. Cisim, HDP Milletvekili Hasan Özgüneş’e çarptı. Özgüneş, kendisine gelen cismin kurşun parçası olduğunu söyledi. Bunun üzerine polisle kitle arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Atılan cisime ilişkin konuşan Özgüneş, “Herkesin gözü önünde polislerin bulunduğu yerden silah kurşununun parçasına benzeyen bu parça atıldı. Bu parçasının arka tarafında kurşun çekirdeği bulunuyor. Bununla bizleri korkutmak istiyorlar. Bu bir mesajdır. Biz bu mesajları çok gördük. Sosyal medya üzerinden de bu mesajları verdiler. Fakat korkmuyoruz, barışçıl ve demokratik direnişimiz sonuna kadar devam edecektir” ifadesinde bulundu. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version