Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Savcı da kabul etti: Paralar tutuklu ailelerinin kira ve diğer giderleri için dağıtılıyor

Savcı da kabul etti: Paralar tutuklu ailelerinin kira ve diğer giderleri için dağıtılıyor


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Gülen cemaatinin mali yapılanmasına en büyük darbe olarak duyurduğu baskınlarda bulunan paraların kimlere dağıtıldığını iktidar medyası açıkladı.

Sabah gazetesinde yer alan haberde ‘kuryeler’ tarafından cemaat üyelerine verilen paraların kira, kontör fatura gibi giderlerin karşılanması için ödenmesi için kullanıldığı belirtildi.

Haberde Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Gülen cemaatinin güncel eğitim yapılanması ile finans kaynakları iddiasıyla başlattığı soruşturmada ihraç emniyet mensuplarının hedef alındığı ve yaklaşık 10 ay süren projeli çalışmanın ardından Konya, Hatay, Aydın, Ankara, Kayseri, Manisa, Tokat, Muğla ve Burdur’da eş zamanlı operasyon düzenlendiği aktarıldı.

Operasyonlarda, aralarında 2 ‘bölge müdürü’, 5 ‘ilçe sorumlusu’, 1 ‘okul ünite sorumlusu’, 1 ‘ihraç emniyet mensupları sorumlusu’, 20 ‘rehber sorumlu’ ve 2’si OHAL kapsamında kapatılan şirket evrakını takip eden kişinin de olduğu 102 şüpheli gözaltına alındığının kaydedildiği haberde bu kişilerden 4’ünün aktif kamu çalışanı, 3’ünün avukat, 19’unun ihraç edilmiş kamu çalışanı olduğu duyuruldu.

SUÇLAMA: LEGAL DERS İZLENİMİ ALTINDA ÇAOCUKLARLA GÖRÜŞMEK

Haberde tüm yaş gruplarında belirli sayıdaki çocuğun “Eğitim koçların” zimmetlendiği, eğitim koçlarının belirli periyotlarla öğrencilerle ders vererek yüz yüze görüşmeler yaptıkları, bu görüşmelerde çocukların başarı durumları, sosyal becerileri gibi durumlarının belirli periyotlarla Eğitim Danışmanı (ED) Abi veya Mesul Abiye iletildiği öne sürüldü.

Antalya’da tabelası ve ismi bulunmayan bir iş yerinin bu çocuklara ders vermek amacıyla kullanıldığı, bu dershanenin Eğitim Ünite sorumlusu ziyaret edildiği ‘ortaya çıkarıldı’ Haberde ayrıca ‘örgütsel para dağıtımı’ yapmakla suçlanan kişilerin dağıttığı paraların ise, cezaevlerinde bulunan ya da işlem görmüş şahıslara ve ailelerine, evlerde kalan cemaat üyelerinin kira, kontör fatura gibi giderlerinin karşılanması için kullanıldığı belirlendi.

NEDEN OTOBÜS FİRMALARIYLA KİTAP ARASINDA PARA GÖNDERİYORLAR?

Habere göre gelen paraların il dışına dağıtımıyla ilgili ise otobüs firmalarının kullanılarak, kargo şeklinde paketlenip kendi içinde ayrıca şifrelenerek gönderildiği belirlendi. Kitap içerisinde belirli bir sayfa sayısına gizlenmek suretiyle otobüs vasıtasıyla 15 bin lira gönderildiği ‘ortaya çıkarıldı’.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version