Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya’yı Kırım’a bağlayan köprüde patlama; Ukrayna ‘bu başlangıç’ dedi

Rusya’yı Kırım’a bağlayan köprüde patlama; Ukrayna ‘bu başlangıç’ dedi


Rusya’yı Kırım yarımadasına bağlayan köprüde patlama ve sonrasında yangın meydana geldi. Köprüde trafik askıya alındı. Rus basını yangına yakıt tankerinde patlamanın neden olduğunu yazdı. Ukrayna ise ‘köprünün bir başlangıç’ olduğunu açıkladı. Moskova ise patlamayla ilgili cezai soruşturma açıldığını duyurdu.

Rus medyası 3 ay kadar önce Kırım/Kerç Köprüsü’ne yönelik bir saldırının ‘imkansız’ olduğunu iddia ediyordu.

Rusya’nın Kırım’ı ilhak ettikten sonra açılışını yaptığı Kerç Boğazı’nda yer alan bağlantı köprüsü ve demiryolunda patlama meydana geldi. Rus haber ajansları bir yük treninde bulunan yakıt tankerinde patlama meydana geldiğini ve ardından yangın çıktığını duyurdu.

Ukrayna zafere bir adım daha yaklaştı! Kırım’ı Rusya’ya bağlayan köprüden geçmek Sırat Köprüsünü geçmek kadar zor artık. pic.twitter.com/61LWGEZ0Hh

— Yunus Erdoğdu (@Yunus_Erdogdu) October 8, 2022

Rusya’nın Kırım’a atadığı ulaştırmadan sorumlu Nikolay Lukaşenko, TASS haber ajansına yaptığı açıklamada, yolcuların Kerç boğazında yer alan köprüyü kullanmaktan kaçınmalarını istedi. Yangını yakıt tankerindeki patlamaya bağlayan Lukaşenko, demiryolu ile otoyolda trafiğin askıya alındığını ve onarım çalışmalarının başladığını söyledi.

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Basın Merkezinden yapılan açıklamada ise bomba yüklü araçla yapılan saldırının patlamaya neden olduğu belirtildi. Patlamanın ardından yük treninde bulunan 7 yakıt yüklü vagonun alev aldığı ve köprünün iki tarafında da kısmi hasar oluştuğu kaydedildi.

The security camera footage of the explosion on the Crimean Bridge. pic.twitter.com/mRFLYMS9m0

— Oleksiy Sorokin (@mrsorokaa) October 8, 2022

UKRAYNA’DAN ‘KÖPRÜ BİR BAŞLANGIÇ’ AÇIKLAMASI

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Rusya ile Kırım arasındaki köprüde meydana gelen patlama ile ilgili “Kırım, köprü, başlangıç.” yorumunda bulundu. Podolyak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kırım, köprü, başlangıç. Yasa dışı olan her şey yok edilmeli, çalınan her şey Ukrayna’ya iade edilmeli, Rusya işgal ettiği yerleri terk etmeli.” ifadesini kullandı.

GEMİYLE Mİ VURULDU?

Kerç Boğazında köprüye yapılan saldırı 3. saniyede köprü altına gelen geminin patlaması ile yapılmış. pic.twitter.com/V5CcTfaYTE

— Recep00 (@Recep0058001601) October 8, 2022

PUTİN BİLGİLENDİRİLDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov patlamaya yönelik yaptığı açıklamada, “Kırım Köprüsü’ndeki durum ile ihttps://twitter.com/gdhdefence/status/1578685637456433153?s=12&t=6Mshhezvu1CKAEe8LGtqQAlgili Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı raporları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Başbakanı Mihail Mişustin’e sunuldu.” dedi.

🇷🇺Rus medyası bundan yalnızca 3 ay önce Kırım/Kerç Köprüsü’ne yönelik bir saldırının “imkansız” olduğunu iddia ediyordu.

Çünkü Rus medyasına göre köprü toplamda 20 farklı yöntemle koruma altındaydı.

Buna “askeri yunuslar” da dahil. pic.twitter.com/BadINLSzAo

— gdh defence (@gdhdefence) October 8, 2022

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version