Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Erdoğan ve Putin Astana’da görüşecek

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Erdoğan ve Putin Astana’da görüşecek


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in Astana’da görüşeceğini duyurdu. Lavrov, ABD’den Putin-Biden görüşmesi için teklif gelirse değerlendireceklerini de söyledi.

Asya’da İş Birliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı 6’ncı Zirvesi, 12-13 Ekim tarihlerinde Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenecek.

Rusya devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Erdoğan ile Putin’in Kazakistan’ın başkenti Astana’da ‘Asya’da İş Birliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı’ sırasında görüşeceğini açıkladı. Erdoğan’ın Rusya ve Batı görüşmelerine ilişkin tekliflerini Putin’e Astana’da sunabileceğini kaydetti. Teklifleri dinlemeye niyetli olduklarını aktaran Lavrov, ancak sürecin nereye gideceği hakkında bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.

ABD’DEN CİDDİ BİR TEMAS TEKLİFİ ALMADIK

Sergey Lavrov, ABD’nin Rusya’yla görüşmelere hazır olduğu yönündeki açıklamalarını ise reddetti. Moskova’nın Batı ile görüşmelere açık olduğunu ancak henüz ciddi bir müzakere teklifi almadıklarını söyleyen Lavrov, “ABD, Rusya’yla müzakerelere açık olduğunu söylüyor ancak bu yalan. Hiçbir ciddi temas teklifi almadık.” diye konuştu.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version