Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rüşvet iddialarını haberleştiren gazetecilere dava


URFA – Gerger’de görevli hakim B.M.’nin yüklü miktarda rüşvet aldığıyla ilgili iddiaları haberleştiren gazetecilere 4 yılın ardından dava açıldı.

 

“Sansür Yasası”nın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanıp Resmi Gazete’de yayınlandı. Sansür Yasası’nın Meclise gelip tartışıldığı dönemde, 23 Eylül’de 2 gazeteciye 4 yıl önceki haber nedeniyle “iftira” gerekçesiyle dava açıldı. Gerger Fırat Gazetesi Haber ve İstihbarat Müdürü Özgür Boğatekin ve gazetenin yazarı Hacı Boğatekin hakkında, 18 Ekim 2018 tarihinde Adıyaman Gerger’de görevli hakim B.M., hakkında rüşvet iddialarını haberleştirdikleri için “iftira” suçunu işledikleri gerekçesiyle “belli haklardan yoksun bırakma” talebiyle Gerger Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. 

 

Rüşvet iddialarıyla ilgili belgeleri yayınladıkları için suçlanan gazetecilerin “Gerger Adliyesinde Rüşvet iddiası” başlıklı haberine erişim engeli getirilmişti. “İftira” ile suçlanan gazeteci Hacı Boğatekin, iddiaların araştırılması için Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı ve Hakim ve Savcılar Kurulu’na (HSK) şikayet dilekçesi vermiş, HSK hakim B.M. hakkında şikayeti işleme koymayarak, herhangi bir inceleme izni vermemişti. HSK kararı ile gazetecilerin yargılanmasının önü açıldı.

 

Gazeteciler “iddia” olarak haberleştirdikleri B.M.’nin haksız karar vermesi için yüklü miktarda rüşvet aldığı yönündeki belgeleri servis etseler de, savcılık “iddialarının dayanağı olmadığı” gerekçesi ile “iftira” suçundan iki gazetecinin “bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını” talep etti. 

 

Gerger Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti. Davanın ilk duruşması 27 Aralık 2022 tarihinde görülecek.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version