Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rakam katlanarak artıyor; ilk dokuz ayda 2 bine yakın doktor yurt dışına gitti

Rakam katlanarak artıyor; ilk dokuz ayda 2 bine yakın doktor yurt dışına gitti


Hastanedeki odasında öldürülen Dr. Ekrem Karakaya’nın kanlı gömleği…

Türk Tabipler Birliği’ne (TTB) göre, çalışmak için yurt dışına giden doktor sayısı yılın ilk 9 ayında iki bine yaklaştı. Son verilere göre yurt dışında çalışmak için gerekli olup TTB’den alınması zorunlu olan belgeyi elde etmek için başvuran doktorların sayısı 1 bin 938’e ulaştı. Geçen yılın tamamında, bin 400 doktor yurt dışında gitmek için TTB’ne başvuruda bulunmuştu.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr Nergis Erdoğan, AFP’ye yaptığı açıklamada yurt dışında çıkan hekimlerle ilgili konuştu. Erdoğan, “Biz, yurt dışına çıkmak için hekimlerin alması gereken iyi hal belgelerinden anlıyoruz. Hem İstanbul Tabip Odası’na hem Türk Tabipler Birliği’ne ülke genelinde yapılan başvuru sayısı çok artmış durumda. Hakikaten 2012 yılının neredeyse kaç katı, ülke genelinde 59 iken bugün 1938’e çıkmış durumda.” dedii.

GEÇEN YIL TOPLAM 1.400 DOKTOR GİTMEK İÇİN BAŞVURU YAPMIŞTI

Geçen yılın tamamında, bin 400 doktor yurt dışında gitmek için TTB’ne başvuruda bulunmuştu. Bu yılın ilk altı ayında 938 doktorun başvuru yaptığı göz önüne alındığında, son üç ayda yurt dışına gitmek isteyenlerin sayısının katlanarak arttığı ortaya çıkıyor.

TEMEL NEDEN ÜCRETLER VE SAĞLIKTA ŞİDDET

Türkiye’de yüksek enflasyon, uzun çalışma ve nöbet saatleri,i gelecek kaygısı ve özellikle doktorlara yönelik şiddet yurt dışına kaçışta önemli faktörler arasında yer alıyor. Bu arada Sağlık-İş Sendikası, bu yılın ilk 9 ayında iş yerinde şiddet gördüğü şikayetinde bulunan sağlık çalışanlarının sayısının 339’a çıktığını aktardı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version