SERBEST GÖRÜŞ /

Prof. Dr. Mete Gündoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 30 Ekim tarihinde yapılacak olağan kongre için duyurduğu Saadet Partisi Genel Başkan adaylığından çekildiğini açıkladı.

Prof. Dr. Mete Gündoğan, Saadet Partisi Genel Başkan adayı olduğunu duyurmasının ardından Yüksek İstişare Kurulu’nun (YİK) mevcut Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun devam etmesi üzerine hemfikir olması sonucunda iç çekişmelere fırsat vermemek için adaylıktan çekildiğini açıkladı. 

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu, 30 Ekim’deki kongre öncesi genel başkan adaylarının Temel Karamollaoğlu olduğunu duyurmuştu. 

Prof. Dr. Mete Gündoğan’ın açıklaması şöyle oldu:

“YANLIŞ ANLAMALARA FIRSAT VERMEMEK İÇİN…”

Saadet Partimizin 8. Büyük Olağan Kongresi’nde genel başkanlığa aday olacağımı açıklamıştım. Süreç içerisinde, tabanda veya teşkilatta taraflı bir çalışma yapmayacağımı, hiç kimseyi dışlamadan, kınamadan, ötekileştirmeden, sevgi ve saygı, birlik ve beraberlik içerisinde kongreye gitmek istediğimi belirtmiştim. 

Sn. Temel Karamollaoğlu başkanlığında toplanan Yüksek İstişare Kurulu (YİK) yaptığı uzun müzakereler neticesinde, bu kongrede Temel Karamaollaoğlu beyin genel başkan adaylığında ittifak etmiştir. 

YİK’in bu açıklamasında, teşkilatların her kademesinden ve camiamızın her kesiminden birçok arkadaşımızla istişareler yaptım. Neticede, bazı konularda farklı fikirlerimiz olsa da herhangi bir rahatsızlığa ya da yanlış anlamaya fırsat vermemek ve yüksek ideallerimizi iç çekişmelerle örselettirmemek için genel başkan adayı olma kararımı geri çekiyorum.

Camiamızda ve kamuoyumuzda oluşturduğum heyecandan dolayı memnunum. Kongrenin hayırlara ve yeni bir dünya kurulumunun başlangıcına vesile olmasını dilerim.