Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özer Sencar: Kemal Kılıçdaroğlu siyasetin gündemini belirliyor

Özer Sencar: AKP’nin oyu yüzde 24’ün altına düşmüyor, güçlü bir direnç var


MetroPoll Araştırma Şirketi yöneticisi Özer Sencar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışını yorumladı.

Sencar, “Bu konuyu halkın nasıl değerlendirdiğini ölçerek göreceğiz. Olayın kendisi kadar önemli bir diğer yönü Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyaset gündeminini belirlemesi. Gündemi belirlemek kendi başına çok önemli bir siyasi başarıdır” dedi.

Özer Sencar, Twitter’dan şu değerlendirmeyi yaptı:

“Başörtüsü olayının gündeme getirilmesinin gerçek bir arka planı var. Bu konuyu halkın nasıl değerlendirdiğini ölçerek göreceğiz. Olayın kendisi kadar önemli bir diğer yönü KK’nın (Kemal Kılıçdaroğlu) siyaset gündeminini belirlemesi. Gündemi belirlemek kendi başına çok önemli bir siyasi başarıdır.”

Başörtüsü olayının gündeme getirilmesinin gerçek bir arka planı var. Bu konuyu halkın nasıl değerlendirdiğini ölçerek göreceğiz. Olayın kendisi kadar önemli bir diğer yönü KK’nın siyaset gündeminini belirlemesi. Gündemi belirlemek kendi başına çok önemli bir siyasi başarıdır. https://t.co/rDOGfgzxIa

— Ozer Sencar (@ozersencar1) October 6, 2022

ERDOĞAN ‘YENİ ANAYASA’ YANITINI VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü teklifine anayasa değişikliği çağrısıyla yanıt vermişti. Erdoğan, “Eğer dürüstsen, samimiysen, temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminden kati şekilde çıkarmakta kararlıysan, gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım” demişti.

Serbest Görüş:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Erdoğan’ın konuşmasının hemen ardından “Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında verdiği talimatı aldık. Anayasa değişiklik teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz” açıklamasını yapmıştı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version