Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Nureddin Nebati’nin açıklamasına göre asgari ücret 7 bin 500 lirayı aşacak

Nureddin Nebati’nin açıklamasına göre asgari ücret 7 bin 500 lirayı aşacak


| HABER İNCELEME  

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücretlilerin enflasyona ezdirilmediğini belirterek, bu yıl da asgari ücretteki artışın enflasyonun üzerinde olacağını söyledi. Kamuoyu şimdi asgari ücretin ne kadar olacağı konusunda farklı rakamlar veriyor. Kimilerine göre 7 bin TL civarı olacak, kimilerine göre ise 8 bin lirayı bile aşabilir.

Nureddin Nebati’nin açıklamasından yola çıkılırsa asgari ücretin 7 bin 500 civarında olması muhtemel gözüküyor. Şöyle ki;

Geçtiğimiz yıl enflasyon yüzde 36 olarak açıklandı. Ocak ayında asgari ücret ise yüzde 50’lik bir artışla 2 bin 825 liradan 4 bin 253 liraya çıkarıldı. Ancak yüksek enflasyon yıl ortasında asgari ücrete zammı zorunlu hale getirdi ve temmuz ayında yüzde 30’luk bir zam daha yapılarak rakam 5 bin 500 liraya yükseltildi.

Nureddin Nebati’nin açıklamasına göre asgari ücrette artış enflasyonun üzerinde olacak. Bu yıl enflasyonun en iyi ihtimalle yüzde 65 civarında olduğunu varsayalım. Yüzde 30 Temmuz ayında zam yapılmıştı, geriye yüzde 35 kalıyor. Asgari ücrete yüzde 35 zam yapılması durumunda rakam 7 bin 425 liraya çıkıyor.

Ancak Nebati’nin ‘enflasyonun üzerinde bir artış yapılacağı’ sözünden yola çıkarak rakamın 8 bin liraya kadar çıkacağını söylemek mümkün. Seçim atmosferinin de etkisiyle Erdoğan rejimi asgari ücret konusunda bu yıl oldukça bonkör davranabilir. Zira Tayyip Erdoğan da son haftalarda yaptığı açıklamalarda bunun sinyalini verdi.

Ancak 8 bin TL’nin üzeri çok da mümkün gözükmüyor. 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version