Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Motorlu taşıtlar vergisine en az yüzde 60 zam’ iddiası

Rekabet Kurulu’ndan ikinci el araç sitelerine soruşturma


Vergi uzmanı Ozan Bingöl, ‘en iyimser tahmin’ olarak önümüzdeki yıl motorlu taşıtlar vergisinin yüzde 60 oranında zamlanacağını söyledi.

Ozan Bingöl, kendisine ait ‘vergiyedair.com’ sitesinde yayınladığı yazısında, 2022 yılı Ağustos ayı sonu itibariyle trafiğe kayıtlı otomobil, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon ve motosiklet sayısının 23,9 milyon olduğunu hatırlattı.

“Bu araç sahipleri her yıl Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemektedirler.” diyen Bingöl, 2023 merkezi bütçe teklifini inceledi: “Şimdi gelelim 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Teklifinde yer alan 2023 yılı MTV tahsilat tahmini rakamına. Bütçe teklifine göre 2023 yılında MTV tahsilatının 38 milyar 787 milyon TL olması öngörülüyor. Bunun anlamı, 2023 yılı MTV tahsilat tutarı 2022 tahsilat tutarına göre %64,25 oranında artacaktır. Bu oranda tahsilat hedefine ulaşabilmek için MTV oranlarının en az %60 oranında artırılması gerekecektir. Biz marjı biraz genişletelim ve önümüzdeki yıl MTV tahsilat hedefinin tutturulabilmesi için MTV oranlarının %60-70 seviyesinde artırılması gerektiğini belirtelim.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version