Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kremlin’in işgal ettiği topraklara atadığı yöneticiden sert eleştiri: Bazı insanlar Rus Savunma Bakanı’nın kendini vurması gerektiğini düşünüyor

Kremlin'in işgal ettiği topraklara atadığı yöneticiden sert eleştiri: Bazı insanlar Rus Savunma Bakanı'nın kendini vurması gerektiğini düşünüyor

Serbest Görüş Dış Haberler

Kremlin’in Ukrayna’da işgal ettiği bölgelere atadığı üst düzey yetkililerden biri, Rus ordusunun işgal ettiği ülkenin kuzey doğusunda yaşadığı kayıplar nedeniyle Moskova’yı sert biçimde eleştirdi. 

Herson’da Moskova’nın kurduğu yerel yönetimin geçici valisi Kiril Stremusov, perşembe günü Telegram kanalı üzerinden yayınladığı videoda, “Birçok kişi işlerin bu noktaya gelmesinin önünü açan Savunma Bakanı’nın gerçek bir rütbe sahibi gibi kendisini vurması gerektiğini düşünüyor” dedi.

Kiril eleştirilerini sadece Rusya Savunma Bakanlığı’na değil, Rusya’nın “yeteneksiz” diye nitelendirdiği komutanlarına da yöneltti. 

Stremusov, Rusya’nın ordu liderlerini eleştiren Çeçen lider Ramazan Kadirov ve savaşı destekleyen gazetecilere de övgülerde bulundu. 

Öte yandan Kremlin tarafından atanan lider, Rusya’nın Ukrayna’da yaşadığı kayıpların “tekrar toplanma” nedeniyle olduğunu ve Ukrayna güçlerinin Herson şehrine ulaşamayacağını iddia etti. 

Ukrayna ordusu, karşı saldırısında Rus güçlerini işgal altındaki topraklardan itmeye devam ediyor. Geçen hafta sonu stratejik öneme sahip Lyman kentini geri alan Ukrayna, bu hafta da Herson bölgesinde bazı yerleşim bölgelerini kurtardığını açıkladı. 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version