Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kremlin: Ukrayna, barış görüşmelerinden ABD’nin emriyle çekildi

Kremlin: Ukrayna, barış görüşmelerinden ABD'nin emriyle çekildi

Serbest Görüş Dış Haberler

Kremlin, Rusya ve Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinin çökmesinden ABD’yi sorumlu tuttu ve Washington’ın Kiev’e “masadan kalkma emri” verdiğini iddia etti. 

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya ve Ukrayna’nın Mart ayında taslak bir barış anlaşması hazırlandığını, ancak Kiev delegasyonunun daha sonra ani bir şekilde müzakerelerden çekildiğini iddia etti. 

Devlet medyasının aktardığına göre Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Önceden anlaşılmış maddelerden geri adım atılmasının arkasında Washington’dan gelen bir adım olduğunu” düşündüğünü aktardı.

Rus ve Ukrayna delegasyonları, mart ayında Türkiye ve Belarus’ta birkaç kez masaya oturmuş, ancak görüşmeler sonuçsuz kalmıştı. Rusya, barış anlaşmasına varılamamasından Batı’yı sorumlu tutmuştu.

Gine-Bissau Delvet Başkanı Umaro Sissoco, salı günü Putin’le görüştükten sonra çarşamba günü yaptığı açıklamalarda, “Dün Rusya’da Putin’le görüştüm ve kendisi benden size mesajını iletmemi istedi. Devlet Başkanı Zelenski ile müzakerelere açık olduğunu söyledi” demişti. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Ukrayna şehir ve altyapılarına saldırılar, Karadeniz’deki blokaj ve nükleer silah tehditleri sona ermeden Putin’le masaya oturmayacağını söylemişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version