Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KKTC Milletvekili Derya’dan Erdoğan’a sert sözler: ‘Seçime giderken savaş tehdidini arttırıyor’

KKTC Milletvekili Derya’dan Erdoğan’a sert sözler: ‘Seçime giderken savaş tehdidini arttırıyor’


KKTC’de CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya’nın, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde yaptığı konuşma, sosyal medyada gündem oldu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Yunanistan’ı provoke etmekle suçlayan KKTC Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, “Sarayları olan ama sosyal devlet olmayan bir yer seçime giderken ne yapar biliyor musun? Savaş tehdidini arttırır” dedi.

Doğuş Derya’nın KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde yaptığı konuşmanın videosu Bugün Kıbrıs gazetesi tarafından yayınlandı.

Konuşmasında, BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında KKTC’nin tanınması çağrısı yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek başlayan Ulusal Birlik Partisi (UBP) İskele Milletvekili Emrah Yeşilırmak’a tepki gösteren Derya şöyle konuştu:

”KKTC’Yİ ÖNCE ERDOĞAN TANISIN”

”Birileri milliyetçilik yarışına girdi diye bu ülkenin evlatlarının geleceği ortadan kalkıyor. Bir Kıbrıslı yurtsever, Türk olarak konuşuyorum. Onun için bir futbol taraftarı gibi ele almayacaksın bu konuları. Senin ülkene ne oluyor ona bakacaksın. ‘Yunanistan savaş yapmayacağız’ diyor. Biz bu ülkede silahlanmaya karşı, her türlü militarist harekete karşı, siyasi eşitliğe dayalı iki toplumlu, iki bölgeli federal çözümü savunmaya devam edeceğiz. İsteyen istediği yerde hamasetini yapsın. ‘KKTC’yi tanıyın’ demiş sayın Erdoğan. Önce kendileri tanısınlar lütfen. Bu ülkede ayrı bir devlet olduğunu, bu ülkenin kurumları olduğunu, bu ülkenin parlamentosu olduğunu lütfen kendileri tanısınlar önce. Siz de bunları sorgulayın. Çok konforludur biliyorum biat kültürü içerisinde buraya gelip birilerine teşekkür ederek siyasi ikbalinizi ona bağlamak. Ama siz bu ülkenin vekilisiniz.”

Silahlanmaya karşı olduğunu ifade eden Derya, “Biz bu ülkede silahlanmaya karşı, her türlü militarist harekete karşı, siyasi eşitliğe dayalı iki toplumlu, iki bölgeli federal çözümü savunmaya devam edeceğiz. İsteyen istediği yerde hamasetini yapsın” dedi.

”SARAYLARI OLAN AMA SOSYAL DEVLET OLMAYAN BİR YER SEÇİME GİDERKEN SAVAŞ TEHDİDİNİ ARTTIRIR”

Derya, “Bir müzisyen Türkiye’de istek parçayı çalmadığı için öldürüldü. Çocuk istismarı yüzde bin 500 oldu. Sarayları olan ama sosyal devlet olmayan bir yer seçime giderken ne yapar biliyor musun? Savaş tehdidini arttırır. Bazen Suriye olur bu, Bazen Yunanistan olur. Birilerini öteki ilan etmek zorundadır ki kendi seçmenini konsolide etsin.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version