Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kimyasal saldırılara karşı alanlara çıkma çağrısı


HABER MERKEZİ – KON-MED, Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılarında kimyasal silah kullanmasını protesto etmek için halkı alanlara çağırdı. 

 

Almanya Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’nde kimyasal silahla düzenlediği saldırıları protesto etmek için tüm Kürt halkını alanlara çağırdı.

HPG’nin 17 üyesinin kimyasal silah sonucu yaşamını yitirdiğini açıklaması ardından kamuoyuna duyuru yapan KON-MED, Türkiye’nin kimyasal silah saldırılarının sistematik hale geldiğini ifade etti. 

 

KON-MED açıklamasında, “Kürt Halkının soykırımını ve Kürt Özgürlük Hareketinin tasfiyesini hedef alan bu saldırılarda uluslararası yasalar ihlal edilerek her türlü savaş suçu işlenmektedir. Türk devleti kimyasal silah kullanımını sistematik bir hale getirmiştir” denildi. 

 

‘SUÇA ORTAK OLMAYIN’

 

Son saldırılarda 17 HPG’linin yaşamını yitirdiği belirtilerek, uluslararası kurumların sessiz kaldığı vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: “Türk devletinin uluslararası yasaları çiğnemesi ve insanlık dışı uygulamaları savaş suçu kapsamına girmesine rağmen ilgili uluslararası kurumlar buna göz yummuştur, yummaya da devam etmektedir. Bu sessizlikleri katliamlara ortak olduklarını göstermektedir. Tüm uluslararası kurumlara sesleniyoruz; Türk devletinin halkımıza ve onun özgürlük güçlerine karşı geliştirdiği bu ırkçı ve soykırımcı politikalarını desteklemeye son verin. Bu insanlık dışı suça ortak olmayın! Bu temelde tüm Kürdistanlıları ve Kürt Halkının dostlarını tepkilerini göstermek için alanlara çağırıyoruz.”

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version