Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Katledilen 7 TİP’li anıldı


ANKARA – Bahçelievler Katliamı’nda katledilen 7 TİP üyesi genç ile 12 Eylül Askeri Darbesi’nde idam edilen Necdet Adalı mezarları başında anıldı. 

 

Ankara’nın Bahçelievler semtinde, 8 Ekim 1978 tarihinde Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi 7 gencin katledilmesinin üzerinden 44 yıl geçti. Bahçelievler katliamında yaşamını yitiren Faruk Ersan, Latif Can, Serdar Alten, Efraim Ezgin, Hürcan Gürses, Osman Nuri Uzunlar ve Salih Gevenci Karşıyaka Mezarlığı’nda anıldı.

 

Anmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Birleşik Devrimci Parti (Devrimci Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci 78’liler Girişimi, Devrimci Liseliler (Dev-Lis) ve Saimekadın Dayanışma Platformu üyeleri katıldı. “Karanlık güçler tarafından Ankara Bahçelievler’de katledilen sevgili arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi unutmadık unutturmayacağız” pankartının açıldığı anma, katliamda yaşamını yitirenler adına saygı duruşu ile başladı.  

 

‘KATLİAMIN ATEŞİ YÜREKLERDE YANIYOR’

 

Anmada konuşan yazar Mehmet Öz, katliamda yaşamını yitirenlerin mücadelelerinin sürdürüldüğünü ifade etti.

 

Katliam davasına bakan avukat Erşan Şansal’ın gönderdiği açıklamayı okuyan Öz, “Aradan yıllar geçti. Ne Bahçelievler’de işlenen uğursuz katliam unutuldu, ne de bu katliamda yitirdiğimiz arkadaşlarımız. ‘Kurşunu yiyen kadar, Devlet için o kurşunu sıkan eller de şerefli’ diyen eski başbakanlar görüldü. Araştırma komisyonları kuruldu, raporlar hazırladı. Ancak bu raporların tamamı bugün de hala gizlidir. Akıp giden zaman içinde, her şey eskisinden bin kat beter oldu. AKP iktidarı döneminde, adına yargı reformu denilen bir seri düzenleme ile Bahçelievler Katliamının katilleri, büyük ikramlarla onurlandırıldılar. Önce kapılar açılıp salıverildiler; ardından da beraat kapıları açıldı. Bu suretle, AKP hukukunun temel taşları döşendi; evrensel hukuk kuralları ve kurumları, eşitlik, kuvvetler ayrılığı yok edildi. Bahçelievler Katliamının ateşi yüreklerde hala yanmaya devam ediyor” dedi.

 

Yapılan açıklamalar ardından katliamda yaşamını yitiren 7 TİP’li mezarlarına karanfiller bırakıldı.

 

NECDET ADALI ANMASI

 

Bahçelievler Katliamı anması ardından siyasi parti temsilcileri 12 Eylül Askeri Darbesi sonrasında hakkında verilen idam cezası nedeniyle 7 Ekim 1980’de katledilen Necdet Adalı’nın mezarı başında anma gerçekleştirdi.  

 

Siyasi parti temsilcilerin yaptığı konuşmaların ardından anma Adalı’nın mezarına bırakılan karanfillerle son buldu.

 

  

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version