Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Karaismailoğlu: 2016’da feribot 31 dolardı, şu anda Osmangazi Köprüsü’nden geçiş 10 dolar

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: Otobüs fiyatı, uçak biletine yaklaştı


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Osmangazi Köprüsü açılmadığı zaman feribot geçişi 31 dolardı. Biz sadece 10 dolar alıyoruz köprüden, vatandaş memnuniyetle kullanıyor. dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin düzenlediği çevrimiçi ‘Kentsel Sistemler ve Ulaştırmanın Yeni Yüzyılı’ başlıklı 2022-2023 Akademik Yılı Yüksek Lisans Programları Açılışı ilk dersine katıldı. Konuşmasında dünyada krizlerin, kaosların konuşulduğu bir ortamda Türkiye’nin yatırımlarını artırarak sürdürdüğünü söyleyen Karaismailoğlu, bu işin olmazsa olmazının planlamadan geçtiğini belirtti. Karaismailoğlu, 184,5 lira olan Osmangazi Köprüsü geçiş ücretini dolar kuru üzerinden 2016 ile karşılaştırdı: “Osmangazi Köprüsü’nden şu an 60 bine yakın araç geçiyor. Bunun alternatifi feribottu. Köprü açılmadan önce 10-15 bin taşıma kapasitesi yoktu feribotların. Osmangazi Köprüsü olmasaydı bu trafiğin yüzde 70’i sağlanamayacaktı. 2016 yılında Osmangazi Köprüsü açılmadığı zaman kısıtlı araç olmasına rağmen feribottaki geçiş ücretleri 31 dolardı. Biz sadece şu anda 10 dolar alıyoruz köprü geçişinden, vatandaşımız memnuniyetle kullanıyor.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

ÖNCEKİ YAZIAYM’nin Akın Öztürk kararı Yüce Divan için emsal olacakSONRAKİ YAZIÇorlu tren faciası davasında 4 yıl sonra tutuklama kararı

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version