Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul’un 8 ilçesi daha yeni yabancı kaydına yasaklandı

İstanbul’un 8 ilçesi daha yeni yabancı kaydına yasaklandı


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’un Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler, Zeytinburnu ilçelerinin ikamet izinlerinin kapandığını ve bu ilçelere yeni yabancı kaydı yapılmayacağını açıkladı.

İstanbul İl Göç Müdürlüğü’nde düzenlenen ‘Göç’ konulu basın toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’deki Suriyeli sayısının 3 milyon 646 bin 278, koruma kapsamında kalanların sayısının da 321 bin 52 olduğunu, İstanbul’daki Suriyeli sayısının ise 551 bin 829 olduğunu ileri sürdü.

Esenyurt ve Fatih’in tüm yabancı oturumuna kapalı olduğuna dikkat çeken Soylu, “Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler, Zeytinburnu’nda ikamet izinleri kapandı. Bu ilçelerde yeni yabancı kaydı yapılmayacak. İstisnası ne? Öğrenciyse, o ilçedeyse üniversitesi, orayı kazanmışsa olabilir veya yatırımcı olarak ev almışsa bu olabilir. Onun dışında bir de hastalık meselesi var. Yani aile bütünlüğü açısından sağlık meselesi. Onun dışında Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler ve Zeytinburnu yabancı oturumuna kapatılmıştır. Burada iki ilçemiz de önceden vardı, Esenyurt ve Fatih. Böylece Esenyurt ve Fatih’le beraber 10 ilçe bundan sonra gelebilecek yabancı oturumuna, ikamete kapalıdır.”” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version