Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul’da gözaltına alınan 35 öğretmenden 34’ü serbest bırakıldı

İstanbul’da gözaltına alınan 35 öğretmenden 34’ü serbest bırakıldı


Dört gün önce İstanbul’da 1600 öğrencisi olan Üsküdar Vip Fen Bilimleri Kurs Merkezi’nde çalışan ve aralarında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilenlerin de bulunduğu 35 öğretmenden 34’ü serbest bırakıldı, 1 kişi ise öğretmenlere iş verdiği için tutuklandı.

Gazeteci Sevinç Özarslan’ın aktardığına göre, önceki gün 17’si polis tarafından serbest bırakılan öğretmenlerden 17’si de mahkeme tarafından serbest bırakıldı. 1 kişi ise KHK’lı öğretmenlere iş verdiği gerekçesiyle tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul’da 1600 öğrencisi olan Üsküdar Vip Fen Bilimleri Kurs Merkezi’nde çalışan ve aralarında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilenlerin de bulunduğu 35 öğretmen ihbar üzerine gözaltına alındı

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Üsküdar’da faaliyet gösteren bir dershanedeye Gülen cemaati ile ilişkili kişilerin de çalıştığı suçlamasıyla baskın düzenledi.

İşletme sahiplerinin Gülen cemaati ile bir bağlantısının olmadığı belirtilen dershanedeki öğretmenlerin sigortasız çalıştırıldıkları öne sürüldü. Öğretmenlere yapılan suçlamalardan arasında KHK’lıların çocuklarına indirim yapılmasını sağlamak suçlaması da bulunuyor.

Serbest Görüş:

 

Gözaltı kararı verilen 40 kişiden 35’i nezarette tutulurken emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilmişti.

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version