Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İngiltere Başbakanı Liz Truss istifa etti; 6 Eylül’de göreve başlamıştı

İngiliz basınına göre Başbakan Truss’a karşı ‘İngiliz usulü darbe’ hazırlığı var


İngiltere’de 6 Eylül’de göreve başlayan İngiltere Başbakanı Liz Truss istifa etti. Truss’ın, Kral’a istifasını sunduğu açıklandı.

Liz Truss, görevini bırakma konusunu İngiltere Kralı Charles III ile görüştüğünü ve yerine gelecek kişinin önümüzdeki günlerde belirleneceğini duyurdu. İngiltere tarihinde 45 gün ile görevde en kısa süre kalan başbakan olan Truss, ‘ekonomideki hatalardan dolayı’ geçen hafta özür dilemiş ancak istifa etmeyeceğini açıklamıştı.

Başbakan Truss, Boris Johnson’ın bıraktığı liderlik koltuğuna aday olduğu dönemde vergi kesintileri yapma sözü vermiş, ancak bunu hayata geçirmek üzere açıkladığı mali plan piyasalarda büyük çalkantıya neden olmuştu.

Cuma günü atanan yeni Maliye Bakanı Jeremy Hunt, Truss hükümetinin yaklaşık bir ay önce açıkladığı ekonomik paketteki hemen hemen bütün unsurları tersine çevirdi. Mali piyasaları sakinleştirmek adına hareket ettiğini belirten Hunt planlanan vergi kesintilerinin büyük çoğunluğundan vazgeçildiğini açıkladı ve kamu harcamalarında kesintiye gidileceğinin de işaretini verdi.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version