Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İklim aktivistleri, Van Gogh’un 84 milyon dolarlık tablosuna çorba fırlattı!

İklim aktivistleri, Van Gogh’un 84 milyon dolarlık tablosuna çorba fırlattı!


İngiltere’nin başkenti Lonra’da iklim aktivistleri, ressam Van Gogh’un Ulusal Galeri’de sergilenen ‘Ayçiçekleri’ tablosuna domates çorbası fırlattı. İngiltere hükümetinin tüm yeni petrol ve gaz projelerini durdurması için yapılan eylemin ardından aktivistler tutuklandı. Tahmini değeri 84 milyon dolar olan tablonun cam muhafazada tutulduğu için zarar görmediği öğrenildi. Tablonun değerinin 134 milyon dolar olduğunu söyleyenler de var. 

Aktivistlerden biri, yaptıkları eylem sonrasında, “Bir tablonun korunmasıyla mı yoksa gezegenimizin ve insanların korunmasıyla mı daha çok ilgileniyorsunuz?” dedi. Just Stop Oil grubundan yapılan açıklamada, eylemin İngiltere hükümetinin tüm yeni petrol ve gaz projelerini durdurmasını talep etmek için gerçekleştirildiği belirtildi.

Dünyanın karşı karşıya olduğu ekonomik sıkıntıların ve iklim krizinin nedeninin petrol ve gazdan kaynaklandığı belirtilen açıklamada, “Sanat yaşamdan ve yemekten daha mı değerli? Hızla yükselen gaz fiyatları nedeniyle milyonlarca İngiliz aile, bu kış bir kutu çorbayı ısıtamayacak durumda olacak” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version