Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hollanda’nın Türkiye kökenli Adalet Bakanı Yeşilgöz, Mahsa Amini için saçını kesti

Hollanda’nın Türkiye kökenli Adalet Bakanı Yeşilgöz, Mahsa Amini için saçını kesti


BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM, TR724

Hollanda Adalet bakanı Dilan Yesilgoz (VVD), İran’da saçının bir kısmı gözüktüğü gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından komaya girerek yaşamını yitiren 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümünü protesto etmek için canlı yayında saçlarını kesti.

Hollanda NPO 1 kanalında Türkiye asıllı gazeteci Fidan Ekiz’in sunduğu ’’Op1’’ programında İran’da öldürülen Mahsa Amini konuşuldu. Yayın esnasında yine Türkiye asıllı köşe yazarı Yeşim Candan ve Fidan Ekiz Amini’ye destek için saçını kesti. Programın konuklarından Hollanda Adalet Bakanı Dilan Yesilgoz de eyleme destek verdi. Yeşilgöz, “Bu mücadele, güneşi teninizde hissetmenize, kim olmak istediğinize kendiniz karar vermenize izin verilmesidir.” diyerek canlı yayında saçını kesti.

Konuklar Yeşilgöze, “Dünyada bu amaçla bunu yapan ilk adalet bakanı sizsiniz” diyerek deste verdi.

Hollanda’nın Türkiye kökenli Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz, Mahsa Amini için saçını kesti https://t.co/G3TsJ5oT9n pic.twitter.com/Xar70tjkA7

— Tr724 (@Tr724) October 7, 2022

NE OLMUŞTU?

22 yaşındaki Mahsa Amini, 13 Eylül’de, zorunlu başörtüsü yasalarını uygulayan ve ‘ahlak polisi’ olarak adlandırılan İrşad devriyeleri tarafından saçının bir kısmı göründüğü gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Gözaltında dövülerek komaya sokulduğu düşünülen Amini, 16 Eylül’de yaşamını yitirmişti. Amini’nin ölümüyle başlayan ve ülke geneline yayılan eylemler ise sürüyor. Dünyanın birçok yerinden kadının destek verdiği saç kesme eylemleri de yayılıyor. Kadınlar şeriat rejiminin yıkılmasını talep ediyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version