Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP’ye saldırıda sanıklara ‘zarar ödemesi’ için süre verildi


ADANA – HDP Yüreğir ilçe binasına saldıran ve tutuklu yargılanan 3 kişiye, parti binası ve işyerinde meydana gelen zararı karşılamaları için süre verildi. 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Merkez Yüreğir ilçe binasına 16 Şubat’ta saldıran Suriyeli Ammar Hasan ile Beşşar Elali ve Mahmut Kendirci hakkında “Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme”, “Siyasi partilere veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme” ve “Örgüt adına suç işlemek” gerekçesiyle açılan davanın üçüncü duruşması Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Hasan, Elali ve Kendirci ile tarafların avukatları ve HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış katıldı.

 

HASAR TESPİTİ

 

Duruşma salonunda sivil polisler yer alırken, mahkeme, “Mala zarar verme” suçuyla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunu dosyaya ekledi. Raporda, HDP binasında bin 250, Şendil Gıda’da ise 5 bin 300 TL hasar meydana geldiği belirtildi. 

 

SANIKLARDAN TAHLİYE TALEBİ

 

Sanıklardan Ammar Hasan, suçsuz olduğunu savunarak, zararı ödeyemeyeceğini söylerken, Beşşar Elali ve Mahmut Kendirci ise, zararı ödeyeceklerini ifade etti. Sanıklar, önceki bayanlarını tekrarlayarak suçsuz olduklarını ileri sürerek, tahliyelerini istedi. 

 

Sanık avukatları, olayda “örgütsel” bağlantı olmadığını iddia ederek, müvekkillerinin tahliyesini talep etti. 

 

‘ÖRGÜTSEL BAĞLANTI VAR’

 

HDP Hukuk Komisyonu üyesi Avukat Mehtap Sert de, olayın münferit değil, örgütsel bir bağlantı olduğunu belirterek, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.  

 

SANIKLARA ZARAR İÇİN SÜRE VERİLDİ

 

Sanıklara bilirkişi raporunda yer alan zararı gidermek için süre veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 3 sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 29 Kasım’a erteledi.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version