Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP’li Güzel katledilen kadınlar için saçını kesti


HABER MERKEZİ- Dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Nagihan Akarsel ve Jina Mahsa Amini’nin katledilmesini protesto etmek amacıyla saçını kesti. Güzel, “ Kadın özgürlük mücadelesini büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

Dokunulmazlığı kaldırılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 3 Eylül’de çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Marmara (Silivri) Cezaevi’nde tutuklu bulunan Güzel, İran’da Jina Mahsa Amini’nin ve Süleymaniye’de Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi Nagihan Akarsel’in katledilmesine ilişkin avukatı aracılığıyla mesaj gönderdi.

Jina Amini’nin katledilmesini saçını keserek protesto eden Güzel, gönderdiği mesajda şu ifadeleri kullandı: “Erkek egemenliği direnen kadınlardan korkmaya, korktukça saldırmaya devam ediyor. Önce Jina Amini, şimdi Nagihan Akarsel. Direnen, özgürleşen kadınlara, Kürt kadınlara karşı tahammülsüzlük devam ediyor. Fakat ne dün ne de bugün vazgeçmedik, pes etmedik. Özgür, eşit bir dünya için nerede olursak olalım mücadele etmeye, Jin Jiyan Azadi demeye, kadın özgürlük mücadelesini büyütmeye devam edeceğiz. Katledilen bütün kadınları saygıyla anıyor, ailelerine, sevenlerine baş sağlığı diliyorum.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version