Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hakan Arslan’ın babası: Gazetecileri serbest bırakın


VAN – Oğlunun cenazesini 7 yıl sonra bir torba içerisinde teslim alan baba Ali Rıza Arslan, tutuklu ve gözaltındaki gazetecilerin serbest bırakılması çağrısı yaptı. 

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 25 Ekim’de 9 ilde yapılan ev baskınlarında Mezopotamya Ajansı (MA) Yazı İşleri Müdür Diren Yurtsever, MA muhabirleri Deniz Nazlım, Berivan Altan, Selman Güzelyüz, Hakan Yalçın, Emrullah Acar, Ceylan Şahinli, Zemo Ağgöz, JINNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Öznur Değer ile MA Ankara bürosunda bir süre stajyer muhabir olarak çalışan Mehmet Günhan gözaltına alındı. Zemo Ağgöz emniyetteki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, diğer gazeteciler bugün adliyeye sevk edildi. Gazetecilerin ifade işlemleri sürüyor. 

 

BABA ARSLAN: GERÇEĞİ YAZIYORLAR

 

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasakları döneminde hayatını kaybeden oğlu Hakan Arslan’ın cenazesini 7 yıl sonra bir torba içerisinde teslim alan baba Ali Rıza Arslan, özgür basın emekçilerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Oğlunun kemiklerinin bir torba içerisinde kendisine teslim edilmesini özgür basın emekçileri tarafından tüm dünyaya duyurulduğuna dikkati çeken baba Arslan, “O gün orada yalnızdım. Gazeteci arkadaşların orada olması ile gerçekler ortaya çıktı. Yapılan yanlış gündem oldu ve birçok kesim tepki gösterdi. Onlar sayesinde yapılanlar açığa çıkarıldı. Gerçeği yazdılar. Onlar sadece gazetecilik mesleğini yapıyorlar ve gerçeği yazıyorlar. Neden gözaltına alındıklarını halen anlamış değilim. Gözaltında olan ve tutuklu bulunan gazetecilerin bir an önce serbest bırakılması gerekiyor. Çünkü onlar gazeteci ve onlar olmadan gerçekler açığa çıkmaz” çağrısı yaptı. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version