Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gözaltılar insani yardımdan, tutuklamalar ‘örgüt üyeliği’nden

Gözaltılar insani yardımdan, tutuklamalar ‘örgüt üyeliği’nden


15 Temmuz darbe girişiminden sonra binlerce kişi haklarında soruşturma açılmadan veya herhangi bir mahkeme kararı olmadan bir gece çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile işlerinden uzaklaştırıldı, ihraç edildi. KHK mağdurları özel sektörde de kendilerine iş bulamadı. Geçim sıkıntısı yaşayan KHK mağdurlarına maddi yardım ettiği iddiasıyla çok sayıda kişi hakkında başlatılan soruşturmalar ise tepkilere neden oldu.

Antalya’da KHK’lı eşleri cezaevinde olan ailelere yardım ettikleri gerekçesiyle 102 kişi gözaltına alındı. Sorgulama devam ederken, 12 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.

102 kişi, emniyet ve savcılık sorgusunun ardından Antalya Adliyesi’ne sevk edildi. Gözaltına alınan 102 şüpheli arasında üç avukat da bulunuyor.

12 KİŞİ TUTUKLANDI

Hakim karşısına çıkan 17 kişiden 12’si tutuklandı.

Antalya Adalet ve İnsan Hakları Platformu (AİHP) Başkanı avukat Mücahit Gündoğdu, gözaltına alınan kişiler hakkında “örgüt üyeliği ve yardım ve yataklıkta dava açılması”nın hukuksuzluk örneği olduğunu söyledi.

Serbest Görüş:

GİZLİLİK KARARI VAR

Gözaltına alınan 102 kişinin dosyası hakkında “gizlilik” kararı alındı.

Mücahit Gündoğdu, ”Bu gözaltılar, Türkiye’nin taraf olduğu başta Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hükümlerine karşı yapılmış keyfi bir operasyondur. Televizyon kanallarında canlı yayında siyasi şov olarak yapılan bir operasyonun açıklanması hukuki değil tamamen siyasi saikle yapılmıştır. Emniyet bu tür operasyonlarla topluma gözdağı veriyor” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version