Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gergerlioğlu duyurdu: Yeni bir kaçırılma vakası daha

Gergerlioğlu duyurdu: Yeni bir kaçırılma vakası daha


Türkiye, 1990’lı yıllarda görülen insan kaçırma olaylarını yeniden yaşıyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yeniden görülmeye başlayan insan kaçırma vakalarına bir yenisi daha eklendi.

Kaçırılma vakalarını yakından takip eden HDP Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, Uğur Demirok’un kaçırıldığını söyledi.

Ankara Emniyeti’ne seslenen Gergerlioğlu, “Uğur Demirok kaçıncı zorla kaçırma vakası, bu kaçıncı ihlal?” diye sordu.

.@EmniyetAnkara TEM’e soruyorum: Uğur Demirok kaçıncı zorla kaçırma vakası, bu kaçıncı ihlal? pic.twitter.com/VYzIRweyUX

— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) October 12, 2022

Serbest Görüş:

‘AİLESİ ENDİŞE İÇERİSİNDE’

Gergerlioğlu, “Azerbaycan’da bir anda ortadan kaybolan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Uğur Demirok. Onunla ilgili günlerdir ailesi bilgi alamıyor, otuz altı gündür kaçırılmış, haber verilmiyor. Azerbaycan yetkilileri Türkiye’ye bir operasyonla götürüldüğünü söyledi ailesine.

Uğur Demirok’un ailesi Ankara Kayıp Şahıslar Büro Amirliğine başvurdu, Ankara TEM’de olduğu söylendi. TEM, bir kabul edip bir reddediyor. Avukatı ziyarete gitti, TEM olmadığını söyledi. Uğur Demirok’un ailesi can güvenliğinden endişe etmektedir” ifadelerini kullandı.

Uğur Demirok’un ailesi Ankara Kayıp Şahıslar Büro Amirliğine başvurdu, Ankara TEM’de olduğu söylendi. TEM, bir kabul edip bir reddediyor. Avukatı ziyarete gitti, TEM olmadığını söyledi. Uğur Demirok’un ailesi can güvenliğinden endişe etmektedir. @TC_icisleri @AzerbaijanMFA pic.twitter.com/LGaK2tsfxh

— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) October 12, 2022


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version