Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazeteci Parlak: Gizli tanığın ifadesi doğru değil


DİYARBAKIR –  İstinaf Mahkemesi’nin bozma kararıyla yeniden yargılanan gazeteci Ferhat Parlak, gizli tanık ifadesinin hayatın normal akışına aykırı olduğunu belirterek, eylemlere katılmadığını söyledi.

 

Gazeteci Ferhat Parlak’ın mükerrer yargılama nedeniyle reddettiği davanın İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmasıyla yeniden yargılanmasına başlandı. İstinaf Mahkemesi’nin, Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde beraat eden Parlak’ın aynı suçlamalarla Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen davasının mükerrer yargılama gerekçesiyle reddedilmesi kararını, “dosyaya yeni delil girmesi ve örgüt üyesi suçunun kesintiye uğraması” nedeniyle bozduğu dava, 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

 

Davanın duruşmasında Parlak, avukatları Mehdi Özdemir ve Emine Özhasar hazır bulundu. Duruşmada söz verilen Parlak, gizli tanığın beyanların doğru olmadığını dile getirerek “Eğer gizli tanığın söyledikleri doğru olsaydı, savcı gizli tanık beyanlarından sonra 6 ay bekleyip ondan sonra ifademe başvurmazdı” dedi. 

 

Gizli tanığın kendisin bir elinde kamera bir elinde molotofkokteyli olduğunu dile getirdiğini kaydeden Parlak, bunun hayatın akışına ve akla aykırı olduğunu dile getirerek, “Ayrıca propaganda yaptığımı ve eylemlere katıldığımı söylüyor, ben bu eylemlerin hiçbirine katılmadım. Yıllarca Silvan’da gazetecilik yaptım. Burada gazetecilik yargılanıyor. Herhangi bir örgütün üyesi değilim, beraatimi istiyorum” ifadelerini kullandı. 

 

İddia makamı ve avukatlar dosyadaki eksikliklerin giderilmesini talep etti. 

 

Mahkeme, daha önce kurulan ara kararların sonuçlarının gelmesinin beklenmesine karar vererek duruşmayı 18 Ocak’a erteledi. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version