Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fransız Danıştay’ı, hava kirliliği ile mücadele etmediği için Devlete 20 milyon Euro ceza kesti

Fransız Danıştay’ı, hava kirliliği ile mücadele etmediği için Devlete 20 milyon Euro ceza kesti


ENSAR NUR | TR724 STRAZBURG

Fransa, hava kirliliğine karşı yeterince hızlı hareket etmediği için Danıştay tarafından ikinci kez cezaya çarptırıldı.

Danıştay, bugün aldığı bir kararla, Fransa’da her yıl 10 binlerce kişinin ölümüne neden olan hava kirliliğine karşı yeterince hızlı hareket etmediği gerekçesiyle Devleti 20 milyon avroluk rekor bir ceza ödemeye mahkum etti.

Ceza 12 Temmuz 2021 ile 12 Temmuz 2022 tarihleri arasındaki dönemi kapsıyor. Danıştay her 6 ay için 10 milyon Euro ceza kesiyor. Devlet, Ağustos 2021’de kirlilikle mücadele önlemlerini yeterince güçlendirmediği için 2021’in ilk yarısında 10 milyon Euro ödemeye mahkum edilmişti.

Danıştay kararında, “zaman içinde iyileşmeler kaydedilmiş olsa da, 2010 yılından bu yana uyulması gereken azot dioksit kirliliği eşikleri, başta Paris, Lyon ve Marsilya şehirleri olmak üzere Fransa’nın çeşitli bölgelerinde hala aşılmaktadır. Bugüne kadar Devlet tarafından alınan tedbirler, hava kalitesinin iyileşeceğini ve böylece kirlilik eşiklerine kısa sürede uyulacağını garanti etmemektedir” dedi.

Kamu sağlığı kurumu, hava kirliliğine bağlı ölümlerin Fransa’da önemli bir risk olmaya devam ettiğini ve her 40 bin ölüm gerçekleştiğini vurgulamıştı. Kuruma göre, özellikle araç trafiğiyle bağlantılı olan kirlilik, önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam ediyor.

Devlete kesilen 20 milyon Euro ceza ise ağırlıklı olarak hava kirliliğiyle mücadele eden kamu kurumlarına aktarılacak ve 50 bin Avro da 2017 yılında Danıştay’a başvuran Friends of the Earth derneğine ödenecek.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version