Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Fincancı’nın tutuklanması adil yargılanmaya darbedir’


ANKARA – Tutuklanan TTB Merkezi Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın avukatı Hülya Yıldırım, soruşturma sürecini “adil yargılanmaya darbe” olarak değerlendirdi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın kimyasal silah saldırılarına dair yaptığı değerlendirmeler nedeniyle tutuklanmasının ardından Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, TTB yöneticileri, Fincancı’nın avukatları, emek ve meslek örgütü temsilcileri katıldı. “Şebnem hoca gururumuzdur”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, İtaat etmiyoruz” sloganlarının atıldığı toplantıda, TTB Merkez Konseyi İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten konuştu.

‘DEMOKRASİ İÇİN KARA GÜN’

Bugünün Türkiye demokrasi tarihi açısından kara bir gün olduğunu belirten Ökten “Bugün, yüzyıllardır bu topraklarda halkın sağlığı için canını dişine takan hekimlerin meslek örgütü olan Türk Tabipleri Birliği’nin başkanının tutuklandığı gündür. Dr. Şebnem Korur Fincancı, hakkında soruşturma başlatıldığı bilgisinin ardından hızla yurtdışından dönmesine, çağrıldığı takdirde ifadeye gelebileceğini avukatları aracılığıyla savcılığa iletilmesine, kaçma veya delil karartma şüphesi bulunmamasına karşın apaçık hukuksuz bir sürecin sonucunda tutuklanmıştır” dedi.

‘EMNİYET VE TRT SUÇLULAŞTIRMAYA ÇALIŞTI’

Emniyet ve TRT’nin suçlulaştırma çabalarına değinen Ökten, şöyle konuştu: “İktidarın son zamanlarda diline pelesenk ettiği ‘dezenformasyon’ kavramına adeta suret kazandırılarak tutuklanmıştır. Hukuksuz yargı süreçlerinin değiştiremeyeceği hakikati hatırlatıyoruz: Dr. Şebnem Korur Fincancı; hayatını insan haklarına ve yaşatmaya adamıştır. Dr. Şebnem Korur Fincancı, hekimlerin, tıp öğrencilerinin, adli tıp uzmanlarının, bilim insanlarının, demokrasi mücadelesi verenlerin, insan hakları savunucularının, hak mağdurlarının ve daha nicesinin Şebnem Hoca’sıdır.”

‘KAZANAN TTB OLACAK’

Baskıların üstesinden geleceklerini ve kazananın toplum yaşamı ve sağlık hakkının mücadelesini veren TTB olacağını vurgulayan Ökten, “Şebnem hocamıza da tüm topluma da sözümüzdür: Sağlık çalışanlarının hakları ve toplumun sağlık hakkı için; emek, demokrasi, özgürlük ve barış için; bilimin bağımsızlığı ve bilim insanlarının ifade özgürlüğü için Türk Tabipleri Birliği’ne ve Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya sahip çıkmayı sürdüreceğiz” ifadelerinde bulundu.

‘ADİL YARGILANMAYA DARBE’

Fincancı’nın canlı yayında ifade ettikleri ile soruşturma sürecinin başladığını hatırlatan avukat Hülya Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Savcılık ile görüşerek Fincancı’nın istedikleri bir tarihte ifade için gelebileceğini ilettik. Fakat Fincancı evi basılarak gözaltına alındı. Biz gözaltı, arama kararlarına ulaşamadan bunlar yaşandı. Gözaltı sürecinin hukuksuzluğunu bildirmek istiyoruz. Bu süreçte bize bilgi verilmezken, bu hukuksuz uygulamaları kabul etmiyoruz. Açıkça savcı Şebnem Hocayı suçlu görmektedir. Sürecin böyle ilerlemesi de adil yargılanmaya da bir darbedir.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version