Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Fincancı’nın çabası dezenformasyona fırsat vermemek içindir’


HABER MERKEZİ – İnsan hakları savunucuları, “Bir iddianın araştırılmasını istemek, dezenformasyon değil, aksine dezenformasyona fırsat vermeme çabasıdır” diyerek, TBB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın serbest bırakılmasını istedi. 

 

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınıp tutuklanması Van’da ve İstanbul’da protesto edildi. 

 

VAN

 

Van Emek ve Demokrasi Platformu, İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi önünde açıklama yaptı. Açıklama metnini TTB Merkez Konsey Üyesi Doktor Ayfer Bostan okudu. Baskı sürecinin bir kez daha Fincancı şahsında tekrarlandığını söyleyen Bostan, “Siyasi iktidar; muhalif kesimleri cezalandırarak, susturarak, baskılayarak 2023 seçimlerine gitmek istiyor” dedi. 

 

‘FİNCANCI ONURUMUZDUR’

 

Fincancı’ya yönelik sürecin karalama kampanyasına dönüştüğünü belirten Bostan, “Tüm yaşamını bilime, ülkede ve dünyada işkencenin önlenmesine ve insan hakları ihlallerinin son bulmasına adayan TTB MK Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya yapılanlar sadece düşünce ve ifade özgürlüğüne ağır bir ihlal değil, aynı zamanda insan hakları savunuculuğuna yönelik bir saldırıdır” ifadelerinde bulundu. Fincancı’ya yönelik tutuklanmanın ve karalama kampanyasının kabul edilemeyeceğini söyleyen Bostan, “Saygın bir bilim insanı ve kararlı bir insan hakları savunucusu olarak ömrünü sadece ülkede değil tüm dünyada halkın sağlığını korumaya ve başta işkence olmak üzere insan hakları ihlalleriyle mücadeleye adayan Fincancı onurumuzdur” şeklinde konuştu. 

 

İSTANBUL

 

İHD İstanbul Şubesi de yaptığı basın toplantısıyla Fincan’nın serbest bırakılmasını istedi. “İnsan hakları savunucusu ve bilim insanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya özgürlük” pankartının açıldığı açıklamayı Wernicke Korsakoflar ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Ağı (WKS) adına Ferit Barut yaptı.

 

‘YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ’ 

 

Fincancı’nın hedef gösterilerek tutuklanmasına ve TTB yönetimindeki görevinden alınmasına tepki gösteren Barut, “Zira bir iddianın araştırılmasını istemek, dezenformasyon değil aksine dezenformasyona fırsat vermeme çabasıdır. Fincancı bilim insanı olarak gerekeni yapmıştır. Bu akıldışı süreç ve bu hukuksuzluklar kabul edilemez” ifadelerini kullandı. “Şebnem hoca, asılsız suçlamalara maruz kalmış, hukuka aykırı olarak tutuklanmıştır” diyen Barut, yanlıştan dönülerek Fincancı’nın serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version