Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Festival’e katılmayan öğrencilere ‘dersten bırakırım’ tehdidi


DİYARBAKIR – Sur’da bakanlığın organize ettiği “festival” tüm tepkilere rağmen başlarken, Dicle Üniversitesi öğrencileri “yoklama” ile tehdit edilerek, zorla festivale götürülmek istendiklerini söyledi. 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” adı altında Diyarbakır’da düzenlediği “Sur Kültür Yolu Festivali” başta 2015 yılında sokağa çıkma yasaklarında yaşamını yitirenlerin yakınları olmak üzere, Sur’da evi yıkılan ve Diyarbakır’da yaşayan halkın tepkisine rağmen başladı. 8-16 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanan “festival” in ilk gününde Dicle Üniversitesi öğrencileri “yoklama” tehdidi ile zorla etkinliğe götürülmek istendiklerini belirtti. 

 

Ajansımıza ulaşan öğrenciler, üniversiteden uzaklaştırılma kaygısıyla isimlerinin açıklanmasını istemedi. Üniversitenin farklı fakültelerinde okuyan öğrenciler, öğretim üyelerinin kendilerine festivale katılımın zorunlu olduğunu, ders yoklamasının ise “festival”in yapılacağı alanda alınacağını belirtti. 

 

YOKLAMA İLE TEHDİT 

 

Yoklama ile tehdit edilerek zorla festival adı altında yapılan etkinliğe götürülmek istendiklerini söyleyen öğrenciler, “Sanat ve kültür adı altında yapılacak olan bu festivalin ne sanat ne de kültür ile alakası yok. Tamamen içinde çelişkiler barındıran bir etkinlik. Ülkenin her yerinde gerçek kültürü ve sanatı yaşatan konserler iptal edilirken, Diyarbakır’da yapılacak dinci, gerici ve faşizan etkinliğin amacı, kültürel asimilasyondur” dedi. 

 

‘ORADA BULUNMAK İSTEMİYORUZ’ 

 

Öğretim görevlileri tarafından “Festivale gelmezseniz dersimden kalırsınız” şeklinde tehdit edildiklerini ifade eden öğrenci, “Ders işlenmediği halde öğretim görevlileri yoklamayı festival alanında alacak. ‘Festivale gelmezseniz sizi dersten bırakacağız’ diyerek bizi festivale gitmeye mecbur bırakıyorlar. Biz üniversitesi gençleri olarak orada bulunmak istemiyoruz. Kültürel asimilasyonun bulunduğu bir etkinliğe ortak olmak istemiyoruz” şeklinde konuştu.  

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version