Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eski AKP milletvekili Suat Kınıklıoğlu: ‘‘Putin, Cumhur İttifakının yeni üyesidir, muhalefet teyakkuza geçmelidir

Eski AKP milletvekili Suat Kınıklıoğlu: ‘‘Putin, Cumhur İttifakının yeni üyesidir, muhalefet teyakkuza geçmelidir


Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yapılan başkanlık seçimlerine müdahale etmekle suçlanan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’deki seçimlere müdahale etmemesi için muhalefetin teyakkuzda olması gerektiğini söyleyen eski AKP milletvekili Suat Kınıklıoğu, ‘‘Merkez Bankasında kaynağı açıklanamayan döviz girdilerinin nereden geldiği behemal araştırılmalıdır. Putin Cumhur İttifakının yeni üyesidir.’’ dedi.

Türkiye’de büyük bir doğalgaz merkezi kurabileceklerini açıklayan Rusya Devlet Başkanı Putin’in sözlerini değerlendiren Suat Kınıklıoğlu, ‘‘Bakın açık ve net söylüyorum. Bu enerji merkezi lafları Kremlin’in seneye yapılacak seçime doğrudan müdahale etmesi anlamına gelmektedir.’’ ifadelerini kullandı.

Putin’in NATO ve Avrupa Birliği (AB) arasında ikilik oluşturmanın peşinde olduğuna dikkat çeken Kınıklıoğlu, ‘‘Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında Ankara’daki iktidarın devamını daha da çok arzu etmektedir. Dolayısı ile Putin için “enerji merkezi” lafları bir taşla iki kuş anlamına geliyor.’’ dedi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Kınıklıoğlu şu ifadeleri kullandı:

‘‘PUTİN CUMHUR İTTİFAKININ YENİ ÜYESİDİR’’

‘‘Bakın açık ve net söylüyorum. Bu enerji merkezi lafları Kremlin’in seneye yapılacak seçime doğrudan müdahale etmesi anlamına gelmektedir. Merkez Bankasında kaynağı açıklanamayan döviz girdilerinin nereden geldiği behemal araştırılmalıdır. Putin Cumhur İttifakının yeni üyesidir.

Bütün Avrupa Rus gazından kendini azad etmek üzereyken kurulacak bu merkezden gelecek gazı kime satacaksınız? Avrupa’nın derdi güzergâh değil ki? Derdi onun Rus gazı olmasıdır. Ukrayna işgalini finanse etmek istemiyorlar. Peki öyleyse nereden çıktı bu iş?

‘‘PUTİN, NATO VE AB ARASINDA İKİLİK YARATMA PEŞİNDE’’

Putin gerçekleşmesi oldukça zor gözüken merkez üzerinden NATO ve AB’de ikilik yaratma peşinde. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında Ankara’daki iktidarın devamını daha da çok arzu etmektedir. Dolayısı ile Putin için “enerji merkezi” lafları bir taşla iki kuş anlamına geliyor.

Rusya günümüz itibarı ile stratejik ve ekonomik geleceği şüphe altında olan bir ülkedir. Amiyane tabirle batan bir gemidir. Ankara’nın denge politikasını tasvip etmesem de anlayabiliyorum. Fakat batan bir gemiye tutunmaktaki ısrarı ancak iç siyaset güdüleri ile açıklamak mümkün.

PUTİN’İN TRUMP İÇİN YAPTIĞINI ÜLKEMİZE YAPMASINA MÜSAADE EDİLMEMELİDİR

Türkiye muhalefetinin bu konuda teyakkuzda olması ve seçimin namusuna leke sürdürmemesi gerekmektedir. Yabancı bir ülkenin seçime müdahale etmesi seçimin sonucunu etkiler ve gayrimeşru kılar. Putin’in Trump için yaptığını ülkemizde yapmasına müsaade edilmemelidir.

Bir de işin teknik boyutu var. Konunun uzmanı olmasam da anladığım kadarı ile bu boruları Almanya ve Japonya üretiyor, İtalyanlar da denizin dibine döşüyor. Üçü de Rusya’ya yaptırım uygulayan ülkeler. Nasıl olacak bu iş? Asıl mesele Cumhur İttifakına destek verelim olmasın?”

Bütün Avrupa Rus gazından kendini azad etmek üzereyken kurulacak bu merkezden gelecek gazı kime satacaksınız? Avrupa’nın derdi güzergah değil ki? Derdi onun Rus gazı olmasıdır. Ukrayna işgalini finanse etmek istemiyorlar. Peki öyleyse nereden çıktı bu iş?

— Suat KINIKLIOGLU 🇺🇦 🇹🇷 (@kinikli88) October 14, 2022

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version