Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

“Eski ABD Başkanı’nı koruması gereken Gizli Servis üyeleri Trump otellerine fahiş fiyatlar ödemek zorunda kalmış”

İddia | Eski ABD Başkanı Trump, Meksika'ya füze fırlatmayı önerdi

Eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde yapılan harcamaları inceleyen Kongre komitesi, Trump ve ailesini korumak için Trump’ın otellerinde kalan Gizli Servis çalışanlarının gecelik 1185 dolara kadar ödeme yaptığını tespit etti.

The Guardian’da yer alan habere göre, yasal olarak ABD Başkanı ve ailesini korumakla yükümlü olan Gizli Servis, Trump döneminde ABD’de Donald Trump’ın sahibi olduğu mülkler için toplam 1.4 milyon dolar harcası.

Komite başkanı Carolyn Maloney yaptığı açıklamada, “Gizli Servis’e uygulanan fahiş fiyatlar ve ajanların Trump’a ait mülklerde sık sık kalmaları, eski başkanın işleri kendi çıkarına kullandığına dair endişeleri artırıyor” dedi.

Donald Trump’ın oğlu Eric Trump 2019’da Gizli Servis’ten otel odaları karşılığında 50 dolar alındığını iddia etmişti. Trump bir sonrası yıl ise “Odaları üyelere veya misafirlere kiralayarak çok daha fazla para kazanabiliriz” demişti.

Meclis komitesine göre, Ocak 2017 ile Eylül 2021 arasında, hükümetin normal oranların üzerinde oda ücreti ödediği en az 40 durum yaşandı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version