Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan, enflasyonu eleştirenlere tepki gösterdi: Pireyi deve yapıyorlar

Erdoğan, enflasyonu eleştirenlere tepki gösterdi: Pireyi deve yapıyorlar


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonun tüm dünyanın sorunu olduğunu söyledi. “Ülkemizin farkı, ideolojik saplantıların ürünü argümanlarla yürütülmesidir.” diyen Erdoğan, yüzde 85’e dayanan enflasyonla ilgili, “Ülkemizin ve milletimizin hiçbir meselesinde olmadığı gibi hayat pahalılığı hususunda da gözümüzü gerçeklere kapatmadı. Burada önemli olan yapıcı yaklaşımla, yük paylaşan anlayışla tartışma erdemini ortaya koyabilmektir. Bu erdemden yoksunlar karamsarlık gayesiyle pireyi deve yapıyor.” dedi.

FAİZLER İNMEYE DEVAM EDECEK

Erdoğan ayrıca faiz indirimlerinin devam edeceğini söyledi: “Sorunumuz devletin batması değil, fiyatların dalgalanmasıdır. Bu basit gerçeği göremeyen sözde iktisatçılar hala faiz lafı gevelesin, biz üretimi ve istihdamı destekleyeceğiz. Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecektir. Kimse bize bu konuda akıl vermesin.

Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir’deki toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan’ın açıklamalarından kayda değer bölümler şöyle:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version