Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Eniştemiz Kasım Davas ‘başörtüsü serbesttir’ kararının bedelini mi ödüyor?’

Kamuda başörtüsü yasağını kaldıran Danıştay hâkimi Kasım Davas 6 yıldır cezaevinde


Kamuda başörtüsü yasağını kaldıran eski Danıştay 8. Dairesi Başkanı Kasım Davas’ın 15 Temmuz’dan sonra tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildiğini belirten kayınbiraderi Muhammed Nur Sungur, “Hâkim eniştemiz ne yazık ki Sincan zindanında. Verdiği bu kararın acaba bedelini mi ödüyor?” dedi.

Büyük İslam alimi Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Mustafa Sungur’un damadı olan Kasım Davas, 15 Temmuz’un ardından başlatılan cadı avında hukuksuz bir şekilde tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildi.

Başörtüsünün sorun olmaktan çıkarıldığını, kamuda ve okullarda kimsenin problem yaşamadığını söyleyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösteren Hâkim Albay Dr. Cemil Çelik, başörtüsü sorunun çözülmesi hakkında yargı kararı veren eski Danıştay 8. Dairesi Başkanı Kasım Davas’ın 6 yıldan fazla cezaevinde olduğunu açıklamıştı.

”VERDİĞİ BU KARARIN ACABA BEDELİNİ Mİ ÖDÜYOR?”

Kasım Davas’ın kayınbiraderi Muhammed Nur Sungur sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Başörtü yasağı meselesi yılların kanayan yarasıydı. Şükür ki eski o talihsiz günler geride kaldı. Hem kamuda hem okullarda başörtüsü serbesttir kararı veren hâkim eniştemiz ne yazık ki Sincan zindanında. Verdiği bu kararın acaba bedelini mi ödüyor? diye insan düşünmeden edemiyor!

Halk Partisi Başkanı bile yıllarca yaptıkları diretme ve inadın yanlış ve boşuna olduğunu ikrar ile bu hususun kanunla güvence altına alınması için meclise teklif verdiğine göre insan hayret ediyor! O halde niye böyle? diye anlamakta zorluk çekiyor!”

+++
Halk Partisi Başkanı bile yıllarca yaptıkları diretme ve inadın yanlış ve boşuna olduğunu ikrar ile bu hususun kanunla güvence altına alınması için meclise teklif verdiğine göre insan hayret ediyor! O halde niye böyle? diye anlamakta zorluk çekiyor!

— Muhammed Nur Sungur (@mnsungur) October 6, 2022

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version