Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Engellemeye rağmen Adalet Nöbeti için bir araya geldiler


İSTANBUL – Hasta ve infazı yakılan tutuklular için bir araya gelen tutuklu yakınları polisin engellemesine rağmen açıklama yaptı. Açıklamanın ardından anneler gözaltına alınırken, haber takibi yapan muhabirimiz de darp edildi. 

 

Hasta ve infazları yakılan tutuklar için tutuklu yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 28’inci haftasında  Avcılar ilçesinde bulunan Deprem Anıtı önünde gerçekleştirildi. Bu haftaki eyleme, tutuklu yakınlarından, Ümraniye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde ağır hasta tutuklu Selim Çiftçi’nin ablası Cemile Çiftçi, Gülsüm Öztürk ve iki kızı tutuklu olan Barış Annesi Zeynep Calıhan katıldı. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul milletvekili Dilşat Canbaz ve HDP PM üyesi Murat Kalmaz da destek verdi. 

 

Eylem öncesi yüzlerce polis, eylemin yapılacağı anıtın önünü ablukaya aldı. Polisin bütün engellemelerine rağmen tutuklu yakınları, açıklama yaptı. Açıklamada, konuşan tutuklu yakını Zeynep Calıhan, cezaevinde çocuklarının ölmemesi, infazlarının yakılmaması için eylem yaptıklarını söyleyerek, “Herkes için adalet istiyoruz başka bir şey istemiyoruz” dedi. Daha sonra konuşan tutuklu yakını Cemile Çiftçi, hasta tutuluların serbest bırakılmasını, cezaevinden artık cenazelerin çıkmasını istemediklerini söyledi. Çiftçi, “Hastalarımız serbest bırakılsın. Tedavi olsunlar. Adalet, adalet, adalet” diye vurguladı. 

Ailelerin açıklamasına polis engel olmak isterken, HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz, polise tepki gösterdi. 

 

DARP VE GÖZALTI 

 

Polis, açıklama yaptıktan sonra dağılmak isteyen anneleri darp etti ve ters kelepçe takarak gözaltına aldı. Gözaltına alınanların isimleri şöyle:  “Cemile Çiftçi, Gülsüm Öztürk ve Barış Annesi Zeynep Calıhan.”

 

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Doğan Kaynak da haber takibi yaptığı sırada 6 polisin saldırısına uğradı. Polisler Kaynak’ı zorla bir sokağa götürerek, kollarını ters çevirdi, hakaret etti ve darp etti. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version