Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dr. Mansouran: Bombalardan geriye kalan her şey incelenmeli


HABER MERKEZİ – Kimyasal silah uzmanı Dr. Abbas Mansouran, Türkiye’nin kimyasal  silah kullanımına işaret ederek, “Bombalardan geriye kalan her şey incelenmelidir” dedi.

 

Kimyasal silah uzmanı Dr. Abbas Mansouran, Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’nin Zap, Avaşîn ve Metîn bölgelerinde kullandığı silahlara dair Hawar Haber Ajansı’nın (ANHA) sorularını yanıtladı. Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’ye dönük saldırılarda kullanılan kimyasal silah delillerini yerinde incelemek için de daha önce Kuzey ve Doğu Suriye’ye 2 defa gelen Mansouran, son yayınlanan görüntülere işaret ederek, “Bu kriminal suç sahnelerini klinik bir bakış açısıyla gözlemleyerek, kurbanların sinir ve solunum sistemi üzerinde ölümcül etkisi olan bir tür zehirli gazla vuruldukları sonucuna varabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

‘TÜRKİYE YETERLİ TEKNOLOJİYE SAHİP’

 

 Kimyasal silahların etkilerine değinen Mansoruan, Türkiye’nin zehirli gazlar ve yasaklı kimyasal bombalar üretecek kadar teknolojiye sahip olduğunu belirtti. Mansouran, “Türk ordusunun yeni ve korkunç bir kimyasal silah kullanması reddedilemez. Aynı şekilde bilinen en güçlü sinir gazı olan VX kullanımı da reddedilemez. VX Sarinle karşılaştırıldığında şimdiye kadar yaratılmış en ölümcül CWA silahlarından biri ortaya çıkıyor. Bu gazın solunması sonucu aniden solunum yollarındaki düz kas daralır, kurban nefes alma yeteneğini kaybeder. Kas kasılmaları şiddetlidir, bu solunum durmasının ardından boğulma nedeniyle hızla takip eden şiddetli ve ağrılı kasılmalar olarak ortaya çıkar” şeklinde konuştu.

 

‘SUÇ DELİLLERİ YERİNDE İNCELLENMELİ’

 

Mansouran, kimyasal silah kullandığına yönelik paylaşılan videolara bakıldığında son saldırılarda Türkiye’nin zehir bombalar kullanmış olabileceğine işaret ederek, “Bu bombaların ve kıyafetlerin bulaştığı toprak, yer ve bu bombalardan geriye kalan her şey incelenmelidir. Bombaların bileşimini belirlemek zor değil” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version