Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Devrim Muhafızları’nın tehdidi de işe yaramadı, İran’da öğrenciler yine sokaklarda 

Devrim Muhafızları’nın tehdidi de işe yaramadı, İran’da öğrenciler yine sokaklarda 


İran’da Devrim Muhafızları Ordusu’nun, “Artık gösteri yapmayın, bu son olsun!” uyarısı işe yaramadı. Tehditlere aldırış etmeyen öğrenciler pazar günü yine sokaklara döküldü.

Başkent Tahran başta olmak üzere, Meşhed, Zencan, Erak, Kürdistan, Senendec, İsfahan, Mazenderan, Şiraz, Hemedan, Kazvin şehirlerinde bulunan üniversitelerde öğrenciler gösteri düzenledi. Yönetim karşıtı sloganların atıldığı gösterilerde öğrenciler, gözaltına alınan arkadaşlarının bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, dün yaptığı açıklamada ülke genelinde devam eden protestolarla ilgili eylemcileri sert bir şekilde uyararak, cumartesi (29 Ekim) gününün sokağa çıktıkları son gün olacağı tehdidinde bulunmuştu.

Bu sert uyarıya rağmen İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesi üzerine başlayan gösteriler bugün de ülkede birçok üniversitede devam etti. Sosyal medyada yayılan görüntülere göre, pazar günü sokağa çıkan göstericilere çevik kuvvet ve milis güçleri şiddet uygulayarak, plastik mermiyle ateş açarak ve göz yaşartıcı gaz sıkarak karşılık verdi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version