Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çukurova TUAYDER: Tutukluların sesi olamaya devam edeceğiz


MERSİN – Çukurova TUAYDER, bugün yapacakları halk buluşmasının iptal edilmesini protesto ederek, “Bütün demokratik haklarımızı kullanarak alanlarda, zindan direnişçilerinin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği’nin (TUAYDER), bugün yapmayı planladığı halk buluşması Mersin Valiliği tarafından “toplumsal huzuru bozacağı” gerekçesiyle yasaklandı. TUAYDER, yasak kararını dernek binaları önünde yaptıkları açıklamayla protesto etti. Açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız ve çok sayıda partili katıldı. 

 

Kürtçe, Türkçe “Tecrit insanlık suçudur” pankartının açıldığı açıklamayı, Çukurova TUAYDER yöneticisi Ergin Altuntaş okudu. AKP-MHP faşist bloğunun demokrasiye karşı her geçen gün darbe vurduğunu belirten Altuntaş, “Abdullah Öcalan’a ve şahsında tüm Kürt halkına uygulanan tecrit, zindanlarda yaşanan işkence ve hak ihlalleri gündemli 28 Ekim 2022 tarihinde HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve MED TUHAD FED Eş Başkanı Zeki Baran’ında katılacağı halk buluşmamız, resmi tüm izinlerin önceden alınmış olmasına rağmen etkinlik gününden bir gün önce mersin valiliğince toplumsal huzuru bozacağı gerekçesiyle yasaklanmıştır” dedi.

 

‘AİLELERİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’ 

 

Altuntaş, cezaevinde hasta tutukların yaşadıklarına dikkat çekerek, “Tüm bunların yaşandığı ortamda adaletten bahsetmek neredeyse imkansız hale gelmiştir. Yapılması planlanan etkinliğin tüm hazırlıklarının tamamlanmış olduğu bir saatte yasak kararının tarafımıza bildirilmesi, açıkça halk iradesine, coşkusuna ve örgütlü yapısına tahammülsüzlük ve saldırıdır. Bu anlamda Mersin Valiliği’nin almış olduğu karara karşı her türlü yasal itiraz hakkımızı kullanarak suç duyurusunda bulunacağız. Bundan sonra bütün demokratik haklarımızı kullanarak alanlarda, gerek temsilcisi olduğumuz zindan direnişçilerinin gerekse ailelerinin sesi olmaya devam edeceğiz.” 

 

“Biji berxwedana zindanan” sloganı ile açıklama sona erdi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version